”Malmö ska bli tryggt för alla”

S-politikern Katrin Stjernfedt Jammeh, 46, är sedan halvårsskiftet 2013 kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Tillsammans med övriga politiker, tjänstemän, polisen, socialen, skolan och andra krafter jobbar hon stenhårt för att vända utvecklingen och skapa ökad trygghet för Malmöborna. 

OFFENTLIGA AFFÄRER har fått en intervju med den ledande politikern i Malmö stad. Intervjun publiceras i sin helhet i vår tryckta upplaga i december 2020.

Tillsammans med alla goda krafter är Katrin Stjernfedt Jammeh fast besluten att göra Malmö till en trygg plats för alla, säger hon med anledning av stadens arbete mot bland annat antisemitismen.  Malmö stad är dessutom värd och medverkande i Trygg & Säker, som förhoppningsvis kan arrangeras 2021. 

Hur ser ni på detta partnerskap och vad förväntar ni er av eventet?
– Det är ett gynnsamt partnerskap för hela sektorn, och vi är stolta över att få stå värdar för konferensen här i Malmö. Jag uppskattar att det är en tvärsektoriell mötesplats som ser värdet i samverkan mellan kommun och näringsliv, bland annat.

– På grund av Coronapandemin har vi inte kunnat genomföra konferensen under 2020, men ser fram emot den nästa år. Välkomna till Malmö, hälsar Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Trygg & Säker – given mötesplats
Trygg & Säker 2020 skulle som bekant ha genomförts under hösten och blivit den tredje årgången av mötesplatsen för samhällets trygghet. Coronavirusets framfart satte tillfälligt stopp för den populära konferensen.

Ambitionen med denna nationella mötesplats är att stimulera till ökad samverkan mellan yrkesgrupper som bättre kan främja och påverka tryggheten i samhället när möten och kunskapsutbyte sker i ett bredare och större nationellt sammanhang.

Praktikfall och seminarier
Konferensen har erbjudit såväl lyckade svenska praktikfall och utbildande seminarier som inresta forskare från hela världen. Ambitionen är att erbjuda deltagarna ett brett program med flera underliggande teman som skall kunna attrahera människor med olika inriktningar i sin yrkesroll. En kvalitetssäkrad blandning av praktiska tips och evidensbaserad forskning är resultatet av detta.

Följ OFFENTLIGA AFFÄRER för att få de senaste uppgifterna om när konferensen kan arrangeras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *