Måltidstjänster till militärer för en miljard

Försvarets materielverk, FMV, och Samhall har tecknat ett fyraårigt avtal om Service Management. Fazer Food Services är leverantör av måltidstjänster och partner till Samhall. Totalt värde på avtalet uppgår till cirka en miljard kronor.
Det är därmed Sveriges största måltidskontrakt och ett historiskt avtal för Fazer Food Services. Leveranserna påbörjas i februari 2017 och anbudsvärdet för Fazer Food Services är cirka 250 miljoner kronor per år.
– Avtalet gäller i fyra år och sedan är det ny upphandling som gäller, förklarar Louise Ekman, kommunikationschef på Fazer, när OFFENTLIGA AFFÄRER ringer upp och frågar om det finns någon förlängningsoption i avtalet.
FMV levererar utrustning och försvarsmateriel till det svenska försvaret och Fazer Food Services kommer därmed att stå för måltidstjänsterna till större delen av Sveriges militärer. Avtalen omfattar 34 orter och cirka 60 enheter i södra, västra och mellersta Sverige.”Vi är oerhört stolta över att få ansvara för måltiderna till merparten av Sveriges militärer och försvar. Näringsrik och god mat spelar en viktig roll här och därför känns det extra spännande att vi har fått detta förtroende. Vi ser fram emot att få vara med och stärka vårt försvar och att fördjupa vårt samarbete med Samhall”, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services Sverige.
Jonas Rieck, affärsområdesdirektör på Samhall, tycker att det känns ”väldigt roligt att få förtroendet att serva det svenska försvaret.” Avtalet innebär inte bara att Samhall stärker sin position som en av landets främsta serviceleverantörer, utan också att hundratals personer får möjlighet att gå från utanförskap till arbetsgemenskap .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *