Mambu ingår partnerskap med Google Cloud

Den ledande plattformen för cloud-banking Mambu inleder ett samarbete med Google Cloud för att öka räckvidden och sömlöst kunna leverera sina tjänster över hela världen. Mambu-kunder kan nu starta och utöka bank- och utlåningsverksamhet i fler länder på sin cloud agnostic-plattform.

Partnerskapet gör det möjligt för Mambu att driva allt från Google Cloud och kunna erbjuda sitt SaaS-utbud till en mängd nya institutioner för finansiella tjänster som vill ta steget till molnet, särskilt i länder med lokala krav på datahemvist.

Tidigare har Mambus tjänster enbart varit tillgängliga på AWS. Nu kommer alla Mambu-tjänster även att finnas tillgängliga på Google Cloud, inklusive kontakter med teknikpartners och Mambu Process Orchestrator.

Över 50 länder
Mambu verkar för närvarande i över 50 länder som erbjuder kärnfunktioner inklusive kortkonton, lån, insättningar, inteckningar och andra finansiella produkter med ett brett utbud av tjänster från tredje part som enkelt kan integreras i plattformen. Företagen inledde integrationen i februari 2020 och gick live i maj 2020 i samarbete med en kund som lanserade en ny digital bank i Asien.

Ben Goldin.

Fler vill till molnet
– Vi fortsätter att se fler finansiella institutioner som vill flytta till molnet och som letar efter en cloud native-lösning, säger Ben Goldin, Chief Technology and Product Officer på Mambu och fortsätter:

– Molnet tillåter kunder att snabbt innovera, konfigurera om produkter och tjänster snabbt samt utveckla produkter som kunder faktiskt vill ha. Detta gör dem mer konkurrenskraftiga, ger lägre kostnader och minskar risker. Vårt partnerskap med Google Cloud tillåter oss att hjälpa kunderna att växa eftersom vi nu kan stanna närmare de som driver sin verksamhet på Google Cloud och utökar sin horisont i termer av verksamhetsländer.

”Vi är stolta”
Chris Arisian, partnerskapschef på Google Cloud säger:
– Vi är stolta över att samarbeta med Mambu och att kunna erbjuda deras portfölj av digitala banker och utlåningsprodukter naturligt på Google Cloud. Med detta partnerskap kan banker och organisationer för finansiella tjänster utvidga sina digitala banktjänster, drivna av Mambu, till Google Clou’s globala, elastiska och säkra infrastruktur, vilket hjälper dem att bygga skalbara bankupplevelser centrerade kring kunden, säger Chris Arisian, partnerskapschef på Google Cloud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *