Minister ryter till mot stor muthärva

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) ryter till mot muthärvan på Trafikverket.
– Fullständigt oacceptabelt, vi kan inte ha mutor och korruption i statliga myndigheter, säger han till Dina pengar/Expressen.
Detta sedan TV4:s Kalla fakta i programmet ”Mutorna längs vägen” avslöjat korruption kring offentliga kontrakt på Trafikverket i sin sändning den 13 november 2017.
Det handlar om vägmarkeringar, de vita strecken på större svenska vägar. Kontrakten är värda stora summor för de privata företag som får kontrakt på att måla vägarna med mittlinjer, spärrlinjer, streckade linjer utmed vägrenen, o.s.v. Avtal för hundratals miljoner kronor talas det om.

Gömde gåvor utmed vägarna
Mutorna till tjänstemännen har genomförts raffinerat, enligt Kalla fakta. Golfutrustning, svetsar och nycklar till fjällstugor har dolts utmed vägarna. Dessutom har det förekommit flotta middagar, alkohol, iPads och pengar i kuvert: 50 000 kronor, enligt Aftonbladet.
Myndigheten har känt till mutanklagelserna i ett och ett halvt år men det är först nu som saken har polisanmälts, sedan Kalla Fakta börjat gräva i härvan. Mutskandalen inom Trafikverket ska enligt flera uppgiftslämnare ha pågått i flera år.
Bilden: Tomas Eneroth (S), infrastrukturminister. Foto: Regeringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *