Myter om välfärdsföretag

Om Socialdemokraterna menar allvar med sin utfästelse att bekämpa faktaresistens är det nödvändigt att Ilmar Reepalus Välfärdsutredning makuleras, skriver Shori Zand, entreprenör och välfärdsföretagare.
Debattartikel är publicerad i GP (Göteborgs Posten) den 4 april 2017. Shori Sand menar att utredningens ovetenskapliga förslag att genom lagstiftning fastställa en ”objektivt” godtagbar vinstnivå i privata välfärdsföretag strider mot marknadsekonomins vedertagna principer.
Hon finner det också direkt pinsamt att inte ett enda välfärdsföretag välkomnades att vara officiell remissinstans, och skriver: ”Regeringen bjöd ändå in över 140 aktörer för att kommentera utredningen. Om man nu säger sig vara intresserad av fakta, varför inte lyssna på våra erfarenheter för att kunna göra en samlad bedömning?”
Shori-Zand_OA
Shori Zand, entreprenör och välfärdsföre-
tagare.

Tillsätt ny utredning!
Debattören citerar finansminister Magdalena Andersson (S) som nyligen uttalade följande: ”Vi vill kunna ha en debatt som grundar sig i fakta så att vi kan fatta rätt beslut.”
Shori Sand kommenterar: ”Om finansministern menar allvar bör hon omedelbart tillsätta en utredning om hur högkvalitativa och kostnadseffektiva välfärdstjänster kan säkerställas oavsett om de utförs av privata eller offentliga aktörer. Vi behöver fakta och inte fler myter à la Reepalu på bordet om välfärdsföretag.”
Läs hela artikeln via länken:
http://www.gp.se/nyheter/debatt/bekämpa-fake-news-om-välfärdsföretag-1.4222115
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.