Ny advokatbyrå vill sticka ut hakan

Cirio Advokatbyrå har nu jobbat på i snart ett halvår sedan starten den 1 januari 2019. Trots nytt namn så finns sammanlagt hundra års erfarenhet i bagaget.
OFFENTLIGA AFFÄRER intervjuade Eva-Maj Mühlenbock för att höra hur byrån utvecklats under sitt inledningsskede.

Hur tycker du att ni funnit er tillrätta på marknaden, om man får uttrycka sig så?
– Mottagandet har varit fantastiskt, våra klienter har varit nyfikna och intresserade och vi är mycket glada över det stora engagemang som alla våra anställda har visat.  Nu vilar vi ju tryggt på över hundra års erfarenhet så det känns verkligen som vi förenar det bästa med gedigen kunskap och tradition och nu också med nytänkande. Redan 1918 i Stockholm startade Alf Lindahl sin byrå.
Du är starkt förknippad med upphandlingsjuridik och har arbetat med dessa frågeställningar sedan LOU infördes i Sverige. Hur viktigt är det i konkurrensen med andra advokatbyråer att ha egen kompetens i upphandlingsjuridiska frågor?
– Personligen arbetar jag tillsammans med många kollegor på Cirio sedan många år med upphandlingsjuridiken och alla de komplexa och intressanta frågeställningar det innebär, det kommer vi och Cirio att fortsätta med.
– Jag är mycket ödmjuk och glad över att få vara med och arbeta med några av samhällets största utmaningar. I Sverige upphandlas det årligen för belopp som motsvarar ungefär 20 procent av BNP, inte minst inryms här samhällets allra viktigaste upphandlingar som får betydelse för hela vårt land.  Om jag kan vara med och bidra till att Sverige ökar sin konkurrenskraft och gör det bättre och mer framgångsrikt så är jag oerhört tacksam för det. Det är något som kommer alla medborgare till del. Inte minst har det offentliga idag fokus på frågor som kategoristyrning och uppföljning av avtal vilket är oerhört tillfredsställande att få arbeta med. Här finns mycket stora belopp att spara.
Hur skulle du beskriva Cirios kärnområden?
– Vi vill verkligen vara en advokatbyrå som gör skillnad.  Ett självklart val för våra klienter som aldrig ska tveka över att vi är med i framkant i alla de frågor som berör och påverkar deras affärer.  Men vi vågar även sticka ut hakan och säga att vi ska bli en viktig aktör som till och med påverkar vårt samhälle.
Kan du berätta mer om ett av era ledord, ”Human” som kopplar tillbaka till Lindahls tradition av personligt engagemang i kundrelationen, samtidigt som det pekar fram mot ett mer hållbart arbetsliv för medarbetarna?
– Även här vill vi sticka ut hakan, vi har som mål att bli Sveriges mest populära arbetsgivare för jurister. De värderingar som vi arbetar efter är Respekt, Ansvar, Strävan och Samarbete. När vi har uppnått att hela byrån, oavsett vilken roll du har, genomsyras av dessa värderingar och det förhållningssätt som detta för med sig, ja då kommer vi att ha byggt den advokatbyrå som jag alltid drömt om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *