Ny chef för statliga inköps­samordningen

Vi har ställt fem frågor till Ylva Grahn Agering, nyrekryterad chef på den statliga inköpscentralen på Kammarkollegiet.

Grattis till nya jobbet, kan du berätta lite om din bakgrund?
– Tack. Jag har arbetat inom både privat, kommunal och statlig sektor men framförallt inom staten och då främst på Finansdepartementet. De senaste åren har jag varit chef över en avdelning som bland annat hanterat frågor kring den nya upphandlingslagstiftningen, den statliga inköpssamordningen och framväxten av upphandlingsstödet.

Hur länge har du arbetat på Finansdepartementet?
– Totalt sett har det blivit 15 år, i två omgångar. Den första vändan på departementet var på 90-talet, då på budgetavdelningen, och den nuvarande anställningen startade i början av 2000.

När börjar du din nya tjänst?
– Det är ännu inte bestämt utan under förhandling med min nuvarande arbetsgivare.

Vad är det första du ska ta tag i på ditt nya jobb?
– Jag ska börja med att lära känna alla nya medarbetare och sätta mig in i mina nya arbetsuppgifter.

Hur är du som chef?
– Jag tycker att det är viktigt med dialog och kommunikation, och att jag själv är tydlig i min kommunikation. Jag är van att arbeta med kompetenta personer i en kunskapsorganisation och jag tycker att det är viktigt att delegera.

Inköpscentralen på Kammarkollegiet organiseras nu i fyra avdelningar, IT-upphandlingarna får en egen avdelning som sedan tidigare leds av Hans Sundström, idag tillförordnad chef över inköpscentralen. Övriga ramavtalsupphandlingar sköts under namnet Strategiska produkter och tjänster, med Annika Bondesson som avdelningschef, nyrekryterad från Karolinska Institutet där hon varit upphandlingschef.

Färdiga ramavtal kommer att förvaltas under en egen avdelning ledd av Zofia Sola, tidigare upphandlingschef på Luftfartsverket. Den fjärdeavdelningen blir en juridisk resurs som leds av Anna Ekberg, som närmast har arbetat på Kammarkollegiets IT-upphandling. Totalt 50 personer kommer att arbeta på Inköpscentralen.

På Kammarkollegiet huserar även det nationella Upphandlingsstödet som sedan i höstas leds av Agneeta Anderson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *