Ny forskning om nätverkens roll för nya tjänster

Ny öppnas nya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingVertiv presenterar ny forskning om nätverkens nya roll i utvecklingen av nya tjänster. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Vertiv (NYSE: VRT), en global leverantör av verksamhetskritisk infrastruktur för datacenter, presenterade den 3 juni, tillsammans med analysföretaget  Omdia, en färsk rapport om vad övergången till edge computing betyder för telekomoperatörer samt hur de bäst, taktiskt och strategiskt, kan öka sina intäkter genom tillväxten av edge.

Rapporten – Telcos and edge computing: opportunity, threat or distraction? – visar att tillväxten av edge computing kan skapa nya intäktsmöjligheter för operatörerna. Omdia, tidigare Ovum, säger uttryckligen att mobil- och telekomoperatörer kan skapa en plattform för att utveckla edgetjänster och samtidigt spara stora kostnader genom att kombinera befintliga cell tower-nätverk med centralkontor och samlingspunkter, som edgedatacenter.

Öppnar möjligheter
“Tillväxten av edge öppnar möjligheter för telekomleverantörer att utveckla nya tjänster som hänger samman med 5G, IoT och andra innovativa tekniker”, säger Gary Niederpruem, chefsstrateg och utvecklingschef på Vertiv. “Operatörer kommer att behöva partners med internationell räckvidd, liksom ett brett utbud av lösningar och tjänster som hjälper dem hantera edge.”

Omdia-rapporten behandlar vilken roll som prefabricerade modulära datacenter (PFM) sannolikt kommer att spela för att hjälpa telekomoperatörer leverera framtida edge-infrastruktur, särskilt när PFM-marknaden väntas växa från 1,2 miljarder dollar 2018 till 4,3 miljarder 2023. Denna uppskattade ökning drivs av telekom och tillväxten av edge computing, tillsammans med de allt fler leverantörerna av molntjänster, poängterar rapporten.

Energieffektivitet
Förutom snabb implementering är energieffektivitet en viktig angelägenhet för nätoperatörerna. I en nyligen publicerad uppdatering av en undersökning 2019 på uppdrag av Vertiv – 2020: Same Hopes, More Fears – bedömer teknikanalytikerföretaget 451 Research att energikostnaderna förknippade med edge- och 5G-uppkopplingar kvarstår som ett allvarligt problem för operatörerna.

“Energikonsumtionen är fortfarande bekymmersam för ägarna av 5G-näten eftersom den utgör mellan 20 och 40 procent av verksamhetskostnaden”, säger Brian Partridge, vice VD på 451 Research. ”Analys som gjorts av Vertiv uppskattar att 5G sannolikt kommer att öka den totala energiförbrukningen i nätverket med 150–170 procent fram till 2026. Branschen är i desperat behov av energieffektiva 5G-lösningar, speciellt för energikrävande teknik som MIMO-antenner och datacenterspecifika motåtgärder.”

Möter växande behov
För att möta dessa växande behov utvecklar Vertiv ständigt, i samarbete med telekompartners och kunder, ny infrastruktur, mjukvara och tjänster, för att optimera energianvändningen i hela nätverket. Företagets arbete på detta område har uppmärksammats av GSMA genom en fallstudie av Vertivs arbete med Telefónica. Därmed är bägge företagen finalister som Bästa mobilinnovation för klimatåtgärder på GSMA Global Mobile Awards (GLOMO).

Liveevent
I pressmeddelandet bjuds också in till ett så kallat liveevent: Om du vill veta mer om mobiltrender direkt från Vertivs globala expertpanel, registrera dig för vårt liveevent på LinkedIn den 9 juni klockad 15:00. Ytterligare detaljer om Vertivs senaste rapporter på telekomområdet finns på www.Vertiv.com/Telecom.

Om Vertiv
Vertiv för samman hårdvara, mjukvara, dataanalys och tjänster för att säkerställa att företagets kunder kan köra sina verksamhetskritiska applikationer kontinuerligt, med optimala prestanda, samt växa i takt med sina behov. Vertiv har lösningar för de största utmaningarna för dagens datacenter, kommunikationlösningar, samt installationer av både kommersiell karaktär och industrikaraktär. Det görs med ett sortiment av produkter för energiförsörjning, kylning och IT-infrastruktur, samt med tjänster för allt från molnet till ytterkanterna av nätverken. Vertivs huvudkontor ligger i Columbus, i Ohio i USA. Företaget har omkring 20 000 anställda och har verksamhet i fler än 130 länder. Besök vertiv.com för mer information, de senaste nyheterna och olika typer av innehåll.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.