Ny ordförande för HjärtLung

Riksförbundet HjärtLungs kongress har enhälligt valt Inger Ros till tre nya år som förbundsordförande för Sveriges näst största patientorganisation.   

– Jag tackar för förtroendet och känner stor stolthet över det viktiga arbete vi gör för människor med hjärt-, kärl- och lungsjukdom och för deras närstående. Varje dag får människor livsviktig motion i våra motionsprogram, varje dag deltar människor i de utbildningar och informationsinsatser vi tagit fram tillsammans med vården och varje dag träffas människor och känner att de inte är ensamma i sin situation i livet. Jag kommer också med allt kraft fortsätta vårt opinionsarbete för en jämlik och personcentrerad vård som inte bara kommer våra medlemmar till del utan också till alla de omkring två miljoner människor som lever med hjärt-, kärl- och lungsjukdom i Sverige i dag, säger förbundsordförande Inger Ros.
Under förbundets 37:e kongress, den 27 – 29 maj 2019, omvaldes Inger Ros till posten som förbundsordförande för Riksförbundet HjärtLung. Kongressen har också valt ny förbundsstyrelse.
Om Riksförbundet HjärtLung:  

  • Riksförbundet HjärtLung informerar, utbildar och arbetar med opinionsbildning för att människor med hjärt- och lungsjukdom ska kunna leva ett så bra liv som möjligt.
  • Vi har 37 000 medlemmar i omkring 150 föreningar runt om i landet.
  • Vi bedriver livsstilsaktiviteter där medlemmarna erbjuds en långsiktig eftervård och rehabilitering i syfte att uppnå bestående livsstilsförändringar.
    • Basen i verksamheten är de lokala föreningarnas motions- och träningsaktiviteter som samlar cirka 25 000 deltagare per år. De olika motionsprogrammen har utformats av legitimerade sjukgymnaster och är anpassade för de som har hjärt- eller lungsjukdom.

 
Riksförbundet HjärtLungs förbundsstyrelse:  
Förbundsordförande 
Inger Ros, Botkyrka-Salem, Länsföreningen Stockholm, omval
 
Förste vice ordförande 
Jörgen Warberg, Öckerö, Länsföreningen Västra Götaland, nyval
 
Andre vice ordförande 
Anna Marta Roos-Näslund, Östersund, Länsföreningen Jämtland-Härjedalen, nyval
Ordinarie ledamöter:
Agneta Petersson, Hässleholm, Länsföreningen Skåne, omval
Martin Lång, Kalix, Länsföreningen Norrbotten, omval
Maud Molander, Lidingö, Länsföreningen Stockholm, nyval
Mikael Nissen, Kristianstad, Länsföreningen Skåne, omval
Sture Olsson, Umeå, Länsföreningen Västerbotten, nyval
Kerstin Haglö, Karlskrona, Länsföreningen Blekinge, nyval
www.hjart-lung.se
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.