Styrelseordförande för Svenska Möten

Under Svenska Mötens årliga föreningsstämma valdes enhälligt Mats Frid till ny styrelseordförande. Mats Frid är management- och affärsutvecklingskonsult med gedigen erfarenhet från tjänstesektorn.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med ledningen, Mats och den nya styrelsen, säger Johan Fägerblad, vd på Svenska Möten.

Mats Frid ersätter Torbjörn Widén, som efter åtta år som styrelseordförande tackades av på stämman som hölls på Varbergs Kurort.

– Det har varit mycket stimulerande att arbeta med Torbjörn. Han har bidragit starkt till Svenska Mötens positiva utveckling, säger Johan Fägerblad.

Utvecklar
Mats Frid arbetar för närvarande som managementkonsult på Ledarskaparna. Han är utbildad civilingenjör på KTH och har tidigare varit koncernchef på Vendator (2009-2012) och vd på CFI Group (2004-2009), Ticket Travel (2002-2003) samt på Bennett BTI Nordic (1995-2000).

– Svenska Möten är en organisation av mycket duktiga företag som brinner för att skapa förutsättningar för bra möten. Jag är imponerad av den positiva utveckling verksamheten har haft under de senaste åren och glad att få förtroendet att vara med och bidra till att utveckla Svenska Möten vidare, säger Mats Frid.

Hans breda erfarenhet av olika styrelseuppdrag, bland annat i Svenska Resebyråföreningen och Sveriges Callcenter förening, gör honom väl lämpad för ordförandeposten i Svenska Mötens styrelse.

– Vi kan se en tydlig utveckling där ökande effektivitetskrav och teknikutveckling påverkar det sätt våra kunder möts på, menar Mats Frid. Jag tror att mina erfarenheter från att ha lett företag i andra branscher under starkt förändringstryck kan vara användbara i uppdraget för Svenska Möten.
Källa: Svenska Möten

FAKTA
Företagsbeskrivning
Svenska Möten består av 128 utvalda mötesplatser över hela Sverige. Alla medlemsanläggningar är klassificerade och utvalda för att de kan erbjuda de bästa förutsättningarna för möten och konferenser. I dagsläget representerar Svenska Mötens medlemmar cirka 25 procent av den totala mötesindustrin och omsätter drygt två miljarder fördelat på cirka en miljon gästnätter. Som ledande mötespartner tar Svenska Möten ett tydligt ansvar för att driva branschens utveckling, bland annat genom strategin om möteshantering för större organisationer och i projekt som Svenska Mötesmodeller. Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem, ISO 14001 Miljöledningssystem och OHSAS 18001 Arbetsmiljöledningssystem. Samtliga dagkonferensanläggningar är medlemmar i Nätverket: Köp Miljömärkt, samtliga logianläggningar är Svanenmärkta.
Källa: Svenska Möten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *