Nytt IT-stöd till Östgötatrafiken

Östgötatrafiken har identifierat ett stort behov av ett nytt effektivt IT-stöd för dokument- och ärendehantering. Kontraktet gick till Artvise AB.
Bland annat vill man komma till rätta med problem som osäkerhet kring gällande versioner, avsaknad av enhetlig struktur, med mera. Med Artvise kommer Östgötatrafiken att uppnå målet om att organisationens information skall skapas, arbetas med och arkiveras digitalt, heter det i ett pressmeddelande. Originalet ska vara digitalt från början och inte som i dag tryckt på papper, heter det.
– Vi är mycket glada över att Östgötatrafiken har valt att satsa på Artvise som IT-stöd för sin dokument- och ärendehantering, säger Lars Ögren, VD på Artvise AB.
OFFENTLIGA AFFÄRER ställde några frågor till Lars Ögren.
Vilken upphandlingsform använde ni er av?
– Upphandlingen var en upphandling med selektivt förfarande enligt Lag (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU).
Vad betyder detta kontrakt för er?
– Kontraktet stärker oss ytterligare och ger oss möjlighet att fortsätta att utveckla våra systemlösningar för att möta marknadens krav och behov.
Hur stor del av den offentliga marknaden bedömer du att ni har nu?
– Jag har i dagsläget ingen uppskattning om hur stor del av den offentliga marknaden Artvise har, men vi är väldigt glada för varje affär och arbetar efter mottot ”varje Artvise-kund ska vara en Artvise-ambassadör” vilket innebär att vi har stort fokus på kund och kundnöjdhet, det är något som påverkat positivt på den starka utveckling vi har och jag uppskattar att vi är klart marknadsledande inom våra fokusområden.
Om Östgötatrafiken
Östgötatrafiken ägs av Region Östergötland som ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regionala utvecklingsfrågor. Ansvaret för att sköta den dagliga driften av kollektivtrafiken ligger i bolaget Östgötatrafiken. På uppdrag av myndigheten Region Östergötland ansvarar bolaget för upphandling och planering av trafiken, tidtabeller, marknadsföring och kundtjänst. All trafik upphandlas och körs på entreprenad. Det innebär att bolaget efter upphandling anlitar ett antal olika små och stora transportföretag för att köra trafiken.
Om Artvise AB
Artvise är ett It-bolag som levererar lösningar, produkter och kvalificerade tjänster inom området ECM (Enterprise Content Management) och som tillsammans med sina kunder utvecklar och genomför verksamhetsförbättringar med modern informationsteknik. Förutom en strategi att leverera konsulttjänster har Artvise även som mål att ta fram och erbjuda egna programvaror inom ECM-området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *