Och Skatteverket är Sveriges modernaste myndighet

I dag tog Skatteverket emot priset som Sveriges modernaste myndighet.

Juryns motivering löd: ”Den moderna statliga myndigheten är effektiv och kundorienterad, den är bra på att samverka och är ständigt på jakt efter nya lösningar, som gör det enklare för medborgare och företag…Skatteverket har en lång historia som går från fruktad skattefogde till omtyckt service myndighet. Det är ett uthålligt och målmedvetet arbete som har banat väg för det nya populära Skatteverket…”.

– Skatteverket har lagt stor kraft på att utveckla och stärka kvaliteten i vår verksamhet. Det gäller särskilt vårt bemötande och att förenkla för medborgare och företag, inte minst genom att utveckla våra e-tjänster, säger Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson.

Det är andra gången som Kvalitetsmässan arrangerar tävlingen om Sveriges modernaste myndighet. I år deltog sju myndigheter.

De tävlande myndigheterna bedöms utifrån fyra olika huvudkriterier:

kvalitet, enkelhet och effektivitet,
engagerade och kompetenta medarbetare,
förnyelse och innovation, samt
hållbar och miljömedveten utveckling.

– Skatteverket har förändrats och utvecklats på många sätt. Det har blivit möjligt tack vare ett målmedvetet arbete av Skatteverkets 10 000 medarbetare. Det är därför särskilt glädjande att få ta emot utmärkelsen som Sveriges modernaste myndighet, som betonar de områden som ligger oss så nära – kvalitet, enkelhet, engagemang och innovation. Det är ett kvitto på att de ansträngningar som vi har gjort också har gett resultat, säger Ingemar Hansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *