Önskepanel – het programpunkt på MOA

I morgon onsdag 7 september inleds Mötesplats Offentliga Affärer, den kanske viktigaste konferensen för såväl aktörer i offentlig sektor som leverantörer till stat, kommuner och regioner.Redan dag ett lär det bränna till på scenen när ”Önskepanelen” tar plats.

Inger Ek, generaldirektör Upphandlingsmyndigheten, är en av deltagarna i Önskepanelen.

Ämnet är Formaliakrav vs affärsmässighet. I fokus står frågeställningen vart är de goda offentliga affärerna egentligen på väg och hur vill vi själva ha det i framtiden?

En spännande paneldiskussion baserad på forskningsrapporten om bristande affärsmässighet i den offentliga upphandlingen utlovas i programmet. Panelen inleds med en kortare sammanfattning av de viktigaste punkterna i rapporten som Sofia Lundberg, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan, Umeå universitet, redovisar. 

Därefter tar ”Önskepanelen” vid och tillsammans med alla närvarande ges de möjlighet att få ut sina åsikter direkt till hela publiken, inbjudna politiker samt press på plats – allt i syfte att debattera frågorna och själva påverka inriktningen framåt. 

Höga förväntningar

Med tanke på vilka som medverkar i panelen är förväntningarna höga: Sofia Lundberg, Professor i nationalekonomi, Handelshögskolan vid Umeå universitet. John Hane, Foyen advokatbyrå. Inger Ek, Generaldirektör, Upphandlingsmyndigheten. Ulrica Dyrke, Upphandlingsexpert, Almega. Martin Kruse, Ordförande, Sveriges Offentliga Inköpare (SOI). Jonna Östlind, Upphandlingschef och vinnare av Handslaget 2021, Mölndals stad. Sebastian Nordgren, Inköpschef, Nacka kommun.

Ulrica Dyrke, Almega, en av deltagarna i den namnkunniga panelen.

Martin Kruse (bilden på förstasidan), ordförande i SOI, ser fram emot panelen:
– Redan strax innan klockan nio ska jag sitta i ”Önskepanelen”, jättekul! Jag har precis avslutat ett förberedande samtal med moderatorn Britt-Marie Mattsson och jag tror att upplägget för detta blir enastående bra, förklarar han på LinkedIn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *