Personligt boende på Bomans

Många hotell kan upplevas som standardiserade och ibland lite trista. Den som vill låta sig inspireras av ett unikt boutiquehotell bör göra ett besök på Bomans hotell i Trosa.

En 45 minuters bilfärd från Stockholm tar det till Trosa och Bomans Hotell där de unika rummen är noggrant inredda för att ge gästen en alldeles särskild upplevelse. På Bomans kan man anordna konferenser för upp till 80 personer samt avnjuta husmanskost med modernt inslag. De välutrustade konferensrummen varierar i storlek för att man ska kunna anpassa lokalen till gruppens storlek och därmed uppnå en hög trivselfaktor.  

Bomans Hotell är ett så kallat boutiquehotell som är ett oberoende hotell med brett serviceutbud och ofta olikt inredda rum för att skapa en känsla av variation och personlighet.

– Jag har blivit inspirerad av mina resor utomlands och har samlat intryck från många olika platser och också skapa en trivsam atmosfär på hotellet, säger Kristin Boman, ägare Bomans Hotell. Kristin Boman har lagt ner mycket tid på att designa och utforma alla rummen i olika stil. Bland annat finns det rum med namnen La Dolce Vita och Hamnsviten.

En familjetradition
Bomans har funnits i flera generationer. Kristin driver idag Bomans hotell ensam och i sin gammelmormor Stina Bomans anda vilket skapar en varm och genuin känsla där intresset är stort för gästernas välbefinnande.

– Jag har ett brinnande intresse för inredning och skor, berättar Kristin Boman. Jag har till och med skor i några av rummen som gästerna kan få låna under sin vistelse. Men trots Kristin Bomans intresse för skor är det maten som är ett av de viktigaste inslagen.  

– Stina Boman serverade äkta husmanskost på Stinas krog Bomans Matsalar i Nyköping på 30,40 och 50-talen och eftersom jag vill föra den traditionen vidare återskapar jag traditionen fast på ett modern sätt. Hans Höglund, tidigare medlem i svenska kocklandslaget, lagar den oftast lokalt producerade maten tillsammans med en rad andra duktiga medarbetare.

Bred kundkrets
Bomans har satsat på att kunna skapa ett brett serviceutbud för att tillgodose kunders olika behov. Resultatet pekar på att de har lyckats med det eftersom deras kunder kommer från både privat och offentlig sektor men allt även från förskolor till mediabolag. Dessutom är det många turister och nygifta som väljer att bo på Bomans i Trosa.

– Många av våra gäster blir häpna och överraskade när de kommer in i rummen och det är just det jag ville åstadkomma, så det känns väldigt roligt, säger Kristin Boman. För den som vill koppla av ligger i anslutning till hotellets huvudbyggnad den lilla faluröda stugan som är Bomans Badstuga med bastu och bubbelpool. Det finns också möjlighet till bland annat massage och ansiktsbehandlingar.

Personalens insats
För att lyckas med återskapandet av en gammal tradition och för att gästerna ska få uppleva det lilla extra satsar Kristin Boman mycket på personalen. Genom att ha skapat ett varumärke för hotellet får personalen mer insikt i vad det är som Bomans står för.

– De anställda får ta del av historiken och uppmuntras till att tillvarata och föra vidare traditionerna från förr, avslutar Kristin Boman.  

Stina Rangmar

Kapacitet
Konferens: 80 personer
Restaurang: 100 antal personer
Hotell: 90 antal bäddar

0 thoughts on “Personligt boende på Bomans

  1. Har ingen egen erfarenhet men har hört raka motsatsen från vänner som bor i Trosa. det är fullt fokus på s k kändisar från Stockholm som besöker Trosa, men lokala besökare närmast ignoreras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *