Skolmaterial för 280 miljoner

SKL Kommentus Inköpscentral har tecknat ramavtal med fyra leverantörer av skolmaterial, datormaterial inkl tonerkassetter och kopieringspapper.

Upphandlingen ger kommuner, landsting och regioner samt deras bolag möjlighet att avropa dessa produkter till en avsevärt bättre servicenivå än tidigare. Leverantörerna erbjuder unika webbshopar för de som använder sig av ramavtalet vilket möjliggör enklare beställningsrutiner och bättre leveranssäkerhet.

Upphandlingen beräknades initialt omsluta cirka 27 miljoner kronor per år. Då med de 66 upphandlande myndigheter/enheter som visat intresse för ramavtalet innan upphandlingen påbörjades.

– Vi ser redan nu att fler upphandlande myndigheter visar intresse för ramavtalet och vi har redan ett drygt femtiotal som hört av sig för att få lägga sina beställningar direkt på det nya året när avtalet börjar gälla, säger Peter Svensson, ansvarig upphandlingskonsult vid SKL Kommentus.

Den totala försäljningen till de upphandlande myndigheter och enheter som ingår i den avropsberättigade kretsen uppskattas till ca 280 miljoner kronor.

Flöjande leverantörer har fått avtal:

Skolmaterial
Staples Sweden AB

Datormaterial inkl tonerkassetter
Supplies Team Sverige AB (Södra och mellersta Sverige)
Wulff Supplies AB (Södra och norra Norrland)

Kopieringspapper/palleveranser
Lyreco Sverige AB

Källa: SKL Kommentus Inköpscentral

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *