"Skydda politiken från islamister"

Det hedrar Centerpartiet att man agerat snabbt och öppnat ett uteslutningsärende mot nämndemännen (C ) i Solna.
Det tycker tre debattörer, Sara Mohammad, Jonas Lundgren och Sofie Löwenmark, i ett inlägg i Dagens Samhälle (DS 2018-03-05).
De menar att det är bra att partier strävar efter inkludering och att ha representanter med olika etnisk och kulturell bakgrund. Men det är farligt om man ser mer till bakgrund och utseende och intresserar sig mindre för om deras åsikter stämmer med partiets.

Anhängare av sharialagar
Skribenterna fortsätter: ”Det senaste fallet är islamisten Ebtisam Aldebe som har varit en toppkandidat för Centerpartiet i Solna stad och som är en stark anhängare till sharialagar. Hon sitter i socialnämnden, en särskilt känslig nämnd eftersom hedersförtryck och sharialagar bygger på social kontroll. Att ge en person som Aldebe tillgång till sekretessbelagda handlingar i personärenden för utsatta människor kan rentav vara farligt. På samma sätt är det farligt att hon även företräder partiet i både migrationsdomstolen och tingsrätten i Solna.”

Vädjar till partierna
Debattörerna konstaterar att just nu håller de politiska partierna på att fastställa sina kandidatlistor inför valen till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdag. De vädjar till de politiska partierna, ”från höger till vänster, om att de försöker se till att hålla sina listor fria från företrädare som förespråkar politisk islam och sharialagar.”

Fotnot:
Sara Mohammad är grundare till Riksorganisationen Glöm aldrig Pela och Fadime. Jonas Lundgren är Goodwillambassadör för samma organisation. Sara är också hedersdoktor vid den medicinska fakulteten vid Linköpings universitet. Sofie Löwenmark är debattör och fri skribent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *