”Sluta gnälla – majoriteten bestämmer!”

Det finns en missuppfattning bland företrädare för Sverigedemokraterna och andra partier om att hänsyn till allas röster förutsätter att alla ska påverka politiken i varje fråga. Så är det inte.
– Bara för att ett parti har många väljare har det ingen rätt att påverka politiken i en fråga där majoriteten är emot. Att bli nedröstad av majoriteten är demokratins bittra men nödvändiga lott, skriver EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M) i GP.
 
Ingen rätt att kräva
I en debattartikel (2018-10-24) hävdar han att Sverigedemokrater inte har rätt att ”kräva lite främlingsfientlig politik bara för att de har 62 ledamöter lika lite som Vänsterpartiets 28 ledamöter har rätt att kräva lite totalitär politik.” Han fortsätter. ”Vi moderater har inte rätt att kräva lite skattesänkningar om majoriteten är emot. Socialdemokraterna fick finna sig i att löntagarfonderna avskaffades. I en demokrati vinner majoriteten.”
Gunnar Hökmark är övertygad om att utrymmet för extremism och främlingsfientlighet kan minskas: ”Om vi kan göra något åt de problem som Sverige har med integration, växande kriminalitet och social utsatthet, låg tillväxt per capita, klimatfrågan, det försämrade säkerhetsläget, de offentliga finanserna, och mycket mer”…
Läs hela artikeln på Göteborgs Posten:
http://www.gp.se/debatt/sluta-gn%C3%A4lla-i-en-demokrati-best%C3%A4mmer-majoriteten-1.10129653

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *