”Sociala krav ljuv musik i våra öron”

– Det vi pratar om i dag är ljuv musik för våra öron! Det sa Inger Schroeder, Arbetsförmedlingen, när Norrköpings kommun höll seminarium om sociala krav i upphandling.
Kommunen hade ordnat en halvdag med bred uppslutning av upphandlingsenhet, Arbetsmarknadskontoret, Tekniska kontoret med flera som gav både teori och praktik kring att ställa sociala krav i upphandling. Syftet är att stärka samverkan mellan kommun, leverantörer och sociala företag, och i längden att skapa fler arbetstillfällen för personer som står långt från arbetsmarknaden.
Leverantörer från ett antal branscher hade bjudits in och fick ge synpunkter och ställa frågor. Några fick också berätta om hur de själva jobbar med sociala krav i sina företag. Bland andra Ronnie Carlsson Wisting, RCW Lyft och Transport som har gjort det till en uppgift att ta hand om unga som kommit på glid. – De behöver stöd både på jobbet och hemma; lära sig passa tider, äta ordentligt och sådant. Många har tappat självförtroendet helt, förklarade han och berättade om några lyckade fall.
I april 2016 träder ny lagstiftning i kraft, baserad på nya EU-direktiv som driver på för sociala krav i offentlig upphandling.
OFFENTLIGA AFFÄRER fanns på plats och kommer med ett utförligare referat med intervjuer av flera inblandade i vår papparsutgåva nr 5.
Bilden: Robert Alexandersson och Jennipher Jakobsson, Upphandlingscenter (Norrköping/Linköping).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *