Rekordmånga deltagare på SOI-dagar

Sveriges Offentliga Inköpare, SOI, samlade till årsdagar i Göteborg 25-27 april. Bland talarna märktes civilminister Ardalan Shekarabi, Inger Ek, tillträdande GD på Upphandlingsmyndigheten, samt Gunnar Wetterberg, samhällsdebattör och författare.
Moderator var André Pops, känd från TV-sporten. SOI fortsätter med konceptet att inleda på måndagen vid lunch och avsluta på onsdagen efter lunch. Banketten med utdelning av utmärkelsen Årets inköpare, underhållning, m.m. är på tisdagskvällen.
Temat i år var ”Stärk din kompetens och knyt kontakter med kollegor”. Ardalan Shekarabi talar redan på måndagen och då handlar det om regeringens nationella strategi för offentlig upphandling.
En ovanlig men spännande programpunkt blev Inköp i ett historiskt perspektiv, där Gunnar Wetterberg, historiker och författare, berättar vad nobelpristagaren i ekonomi, Jean Tirole, har för kopplingar till inköp. Han belyste också hur samspelet mellan den offentliga sektorn och näringslivet sett ut genom tiderna.
OFFENTLIGA AFFÄRER var på plats och kunde konstatera att styrelsen var nöjd med dagarna, särskilt som man satte deltagarrekord med över 800 anmälda deltagare.
 
Bilden: Andre Pops, moderator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *