"Spännande" säger ny VD för SKL Kommentus

Eva-Lotta Löwstedt Lundell har utsetts till ny VD och koncernchef för SKL Kommentus efter Thomas Idermark, som slutat. – Det känns ansvarsfyllt, pirrigt och spännande, säger Eva-Lotta Löwstedt Lundell till OFFENTLIGA AFFÄRER.
Eva-Lotta kommer närmast från posten som VD för Sveriges Radio Förvaltnings AB och tillträder sin nya tjänst den 1 september 2015.
Hon uppger för OFFENTLIGA AFFÄRER ATT HON kommer att inleda det nya jobbet med att föra en nära och tight dialog med både kunder och medarbetare i verksamheten, bland annat för att identifiera utvecklingsområden och för att själv få ett ordentligt grepp om verksamheten.
Eva-Lotta har tidigare bland annat arbetat som inköpschef för Sveriges Television AB och inköpsdirektör på Statskontoret. Fram till dess att Eva-Lotta tillträder kommer Nina Sjödin, SKL Kommentuskoncernens ekonomi- och HR-chef, att fortsätta sitt uppdrag som tillförordnad VD.
Eva-Lotta uppger att hon till följd av det nya uppdraget kommer att avgå som ordförande i Sveriges Offentliga Inköpare, SOI. Hon säger till Upphandling24 att det känns tråkigt men att de skilda rollerna är svåra att kombinera.
En annan viktig rekrytering gjordes tidigare i år då Peter Nohrstedt anställdes på SKL Kommentus som hållbarhetsansvarig. Peter kom närmast från en tjänst på internationella avdelningen på Konkurrensverket där hans ansvarsområden omfattade Sveriges engagemang inom EU och FN-samarbetet angående miljöanpassad och hållbar upphandling. Peter Nohrstedt tillträdde tjänsten den 9 februari 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *