Svenska lärare i topp

När Europeiska Innovativa Lärarpriset 2012 delades ut i Lissabon fanns svenska lärare med på prispallen. Bidraget går nu vidare till världsfinalen i Aten i november.

Vi skrev nyligen om de tre svenska projekt som utsetts till de mest innovativa i Sverige och fick resa till Lissabon för att delta i Europatävlingen.

Det var samarbetsprojektet ”Svenskcoach på nätet” mellan Stockholms Universitet, Stockholm Stad och Microsoft som utsågs till ”Runner up” i kategorin för mest innovativa tekniska användning för lärande.
Jessica Löfström på Stockholms universitet och Fatima Lasfirare på Stockholms stad representerade projektet på plats i Lissabon.

Projektet knyter till sig lärarstudenter som sedan hjälper ensamkommande flyktingungdomar med läxläsning via chat-verktyget Messenger. Bidraget ska nu tävla i världsfinalen i Aten i november.

– Konkurrensen var stenhård, säger Bo Jansson, Lärarnas Riksförbunds andre vice ordförande, och tillika jurymedlem.

– Vi är otroligt glada och stolta att ett såpass viktigt projekt har blivit uppmärksammat internationellt. Det är ett gott exempel på hur teknik i kombination med innovativa pedagoger kan användas för stärka lärandet och därigenom tillgängliggöra arbetsmarknaden för fler nysvenskar, säger Eva Pethrus, programansvarig för Partners in Learning på Microsoft.

Källa: Microsoft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *