Ta en nypa frisk luft vid skrivaren

Med HP-skrivare och HPs originaltonerkassetter är du och dina kollegor skyddade mot hälsofarliga utsläpp.

Vad är viktigast när du väljer skrivare? Varumärke, pappersförbrukning, utskriftskvalitet, hållbarhet? Viktiga egenskaper — men det finns en till, som du förmodligen aldrig tänkt på.

CO2-utsläpp, skog, plast, återvinning, återanvändning och hållbar design är olika områden som HP arbetar med för att göra produkter och tillverkning mer hållbara ur ett miljöperspektiv. När det gäller skrivare finns ytterligare en miljöaspekt att tänka på: inomhusmiljön. Luftkvaliteten på kontoret påverkas nämligen i hög grad av vilken skrivare och tillbehör som används. Fel produkt, fel toner, eller rätt toner men i fel kassett, orsakar utsläpp av flyktiga gaser som inte alls är bra att andas in.

Rätt val för ren luft

Bakom varje HP-patron ligger hundratals timmar av tester och åratal av teknisk utveckling. Inte bara för perfekta precisionsutskrifter från första till sista sidan, utan också för en ren inomhusluft. HP-originalbläck är vattenbaserade för luktfria utskrifter med låga utsläpp, och möter de striktaste kraven för en hälsosam inomhusmiljö. HPs skrivarsystem testas av oberoende, tyska miljömärkningen Blue Angel.* Blue Angel-märkningen intygar att en produkt är mer hälsosam och miljöanpassad än andra produkter i samma kategori.Om du aldrig tänkt på hur skrivaren påverkar inomhusluften — så finns det ingen anledning att tänka på det nu heller. Det enda du behöver se till är att ni använder HPs originaltonerkassetter, tillsammans med HPs skrivare. Då är du och dina kollegor skyddade mot hälsofarliga utsläpp.

Rätt val av skrivare för frisk inomhusluft.

Återvunnet material i 100% av tonerkassetterna

Åter till utomhusmiljön: Plast hör inte hemma i havet. Ändå hamnar varje år 8 miljoner ton plast där. Samtidigt är det ett material som blivit svårt att leva utan. Sedan 2016 driver HP ett pilotprogram på Haiti som hindrar att plast hamnar i havet, och istället används i nya produkter. Hittills har programmet samlat 60 miljoner plastflaskor och återanvänt dem. Vad gäller HPs skrivarförbrukning så innehåller alla HPs originaltonerkassetter återvunnet material, och 82 procent av originalbläckpatronerna. Mer än 4,7 miljarder återvunna plastflaskor har använts för att tillverka nya HP-originalbläckpatroner.

Läs mer om HPs hållbara skrivare här!

*Studie om luftkvaliteten inomhus utförd av WKI Blue Angel under nov 2019 och beställd av HP i enlighet med DE-UZ 205: 21 imitationer och fem märken med återtillverkade tonerkassetter som är kompatibla med HP Color LaserJet Pro MFP M477fdw(CF410A, 411A, 412A, 413A) köpta inom EMEA-, LA- och NA-regioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *