”Teknik är kul – men inte allt”

– Jag längtar efter att stå på scen igen, programmet är superspännande! Jag modererade även i fjol; mitt första stora fysiska event efter pandemin. Nu börjar vi bli varma i eventkläderna igen! Det säger Paulina Modlitba, som den 19-20 oktober står på scen i Nackastrand som moderator på eFörvaltningadagarna.

Med sin bakgrund inom teknik och arbete med att driva på innovation, förändring och digitaliseringen är hon som klippt och skuren för rollen. Som liten hade hon MacGyver, Inspector Gadget och Professor Baltazar som några av sina främsta förebilder.

– Jag hade därtill tur som växte upp med föräldrar som uppmuntrade mina intressen, men också lärde mig vikten av att se världen som en helhet. Teknik är kul, men inte allt, säger hon insiktsfullt. 

Vem kunde väl då passa bättre som PROFIL i OFFENTLIGA AFFÄRER tyckte vi på redaktionen och ställde ett antal frågor till Paulina.

Paulina Modlitba, PROFIL i Offentliga Affärer och moderator på eFörvaltningsdagarna 2022.

Vad ser du mest fram emot under dagarna?
– Åh, jag älskar ju innovation och att experimentera med nya tekniker, så panelen om Innovation i offentlig sektor och Metaverse-föreläsningen är två programpunkter jag ser fram emot. Men även det konkreta innovationscaset där Tillväxtverket använde RPA för att påskynda handläggning av korttidsstöd. Jag tycker det är väldigt spännande att se hur mycket utveckling som påskyndades tack vare pandemin.

Hela intervjun publiceras i den tryckta utgåvan av OFFENTLIGA AFFÄRER med utgivning i mitten av oktober 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *