Vad gör oss sjuka på jobbet?

Bengt Järvholm, professor i yrkesmedicin, Umeå universitet, har tillsammans med Anders Knutsson, professor emeritus i folkhälsovetenskap, Mittuniversitetet, tagit fram en ny kunskapssammanställning om samband mellan diabetes, skiftarbete och fysiskt tungt arbete. Sammanställningen presenteras vid ett seminarium hos AFA Försäkring den 27 maj.

Kunskapen om sambandet mellan arbete och uppkomst och försämring av sjukdom har stor betydelse vid bedömningar av rätt till ersättning från arbetsskadeförsäkringen och avtalsförsäkringar. AFA Försäkring har anslagit 5,6 miljoner kr till professor Kjell Torén vid Göteborgs universitet för att leda ett projekt som ska producera och uppdatera kunskapssammanställningar inom en rad områden.

Bengt Järvholm, professor i yrkesmedicin, Umeå universitet, presenterar tillsammans med Anders Knutsson, professor emeritus i folkhälsovetenskap, Mittuniversitetet, en ny kunskapssammanställning om samband mellan diabetes, skiftarbete och fysiskt tungt arbete, den 27 maj i Stockholm.
Källa: AFA Försäkring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *