Sociala krav fortsatt stridsfråga

Besvikelsen i regeringen över att Sverigedemokraterna bytte åsikt i frågan om sociala krav i offentlig upphandling har inte gått över.
På debattplats skriver civilminister Ardalan Shekarabi och lokala LO-företrädare: ”SD blåser till strid och ansluter sig till borgerligheten i ännu en politisk fråga.” I Södermanlands Nyheter (8/11 2016) undrar Ardalan Shekarabi och flera fackliga LO-företrädare: ”Vi kan bara fråga oss, vad har Jimmie Åkesson emot taxichaufförer, lastbilschaufförer, hårt arbetande löntagare och seriösa svenska företag?”
Civilministern och med-debattörerna menar att ”lönedumpningen kommer att fortsätta” om riksdagens majoritet röstar emot propositionen den 30 november, då den kommer upp till behandling i kammaren. En majoritet av partierna är emot att ställa sociala krav i offentlig upphandling på det sätt regeringen föreslår.
Regeringen, som hade gjort sig beroende av SD för att få igenom propositionen om sociala krav, är nu ändå beredd att ta ett nederlag i riksdagen. Man ”kommer inte att backa från detta”, slår Shekarabi och LO-företrädarna fast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.