Våga bryta med gammal teknik

Idag handlar det inte bara om att våga satsa på rätt teknik, utan att göra det med hjälp av välinformerade beslut kring de alternativ som finns att tillgå – alternativ som kan vara svåra att överblicka i en snårig digitaliserings-djungel.
Det hävdar Maths Arvesjö, Business Salaes Manager på Epson Sverige. Hans tankegångar framförs i en debattartikel i OFFENTLIGA AFFÄRER nr 5 / 2016. Här följer ett utdrag.
En våg av ny teknik väller in över arbetsplatser i alla storlekar och branscher. I denna ström av nyheter kan det vara svårt att skilja verktyg som utlovar revolutionerande förbättringar från de som faktiskt kommer att göra det.
Länge har kontorsskrivare varit synonymt med laserskrivare. Det är synd, för på många fronter har bläckstråleskrivarna inte bara kommit ikapp – de har sprungit förbi. Prognoserna från IDC (International Data Corporation, ett oberoende analysföretag) spår att bläckstråleskrivaren ska ha en tvåsiffrig tillväxt jämfört med laserskrivarnas omkring två procent per år. År 2019 räknar man med att bläckstråletekniken står för 34 procent av marknaden.

Ny bläckteknik
Vårt företag såg tidigt den här möjligheten och redan 2011 lanserade vi en ny bläckteknik kallad PrecisionCore, med bland annat bättre hastighet och kvalitet samt minskad energiförbrukning med 80 procent.
Systemet är dessutom underhållsfritt, vilket gör det lättare för företag och organisationer att fokusera på sin kärnverksamhet. Om alla företag i Västeuropa tog steget över till bläckstråleskrivare för företag från Epson…

  • skulle detta spara tillräckligt med ström för att driva minst 507 000 hushåll
  • skulle koldioxidminskningen motsvara samma volym som tas upp av minst 26,9 miljoner träd
  • skulle detta spara avfall motsvarande över 221 000 ton per år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *