Viska stärker sitt erbjudande mot offentlig sektor

Visma stärker sitt erbjudande mot kommuner och statliga myndigheter genom att förvärva Nordic Peak, som är marknadsledande på e-tjänster till offentlig sektor. Nordic Peak har redan idag omkring 140 svenska kommuner bland sina kunder. 

‒ Det här kompletterar vårt redan starka erbjudande till offentlig sektor. Tillsammans med lösningar från Visma Consulting och Svensk e-identitet inom områden som dokument- och ärendehantering, e-arkiv, webbportaler, integration, elektronisk signering och identitet samt säker inloggning, får vi ett urstarkt totalerbjudande. I kombination med våra konsulttjänster är vi en komplett digitaliseringspartner för såväl mindre kommuner som de allra största kommunerna och myndigheterna, säger Richard Börjesson, vd på Visma Consulting och ny styrelseordförande i Nordic Peak.

Genom att förvärva Nordic Peak stärker Visma sitt erbjudande mot offentlig sektor. Nordic Peak är marknadsledande på e-tjänster för offentlig sektor och har redan idag omkring 140 svenska kommuner bland sina kunder. Huvuderbjudandet består av e-tjänsteplattformen Open ePlatform, som gör det möjligt för organisationer att själva bygga och publicera e-tjänster direkt i webbläsaren. Nordic Peak tillhandahåller även Samarbetsrum, ett webbaserat projektverktyg som fungerar som ett stöd till projekt där deltagarna kan dela och få tillgång till aktuell information och projektmaterial.

‒ Nordic Peak har gått från klarhet till klarhet när det gäller att erbjuda offentlig sektor de mest kostnadseffektiva och kvalitativa e-tjänsterna. Det är en imponerande resa de har gjort och vi har följt den med stor entusiasm. Förvärvet ligger helt i linje med Vismas vision att skapa ett bättre samhälle med framtidens digitala lösningar och jag ser fram emot ett givande samarbete med grundarna Robert, Mattias och alla andra stjärnor på Nordic Peak, säger Richard Börjesson.

Nordic Peak har kontor i Sundsvall, Örnsköldsvik och på Gotland och kommer att fortsätta att driva och utveckla sin verksamhet i nuvarande form, som en fristående organisation och under nuvarande namn.

‒ Det är tio år sedan vi bildade Nordic Peak och efter flera år med mycket starkt tillväxt ser vi nu fram emot att få fortsätta denna resa som en del av Vismakoncernen, säger Robert Olofsson, vd på Nordic Peak.

‒ Med Visma som största ägare kan vi fortsätta utveckla och ytterligare stärka vårt huvuderbjudande kring vår e-tjänsteplattform och det ger ännu större möjligheter att fortsatt stötta offentlig sektor på deras digitaliseringsresa, säger Mattias Hallin, vice vd på Nordic Peak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.