Datadriven utveckling för klimat och samhälle

Hållbarhet inkluderar i hög grad sociala aspekter. Ett exempel är Kungsbacka kommun som i sina detaljplaner genomför sociala konsekvensbeskrivningar.

I den fördjupade översiktsplanen för Kungsbacka stad integrerar man det nya tänkandet i arbetet redan från början. Det handlar om att analysera data, se skillnader i livsvillkor mellan olika områden i kommunen och dra de rätta konsekvenserna.

Detta och massor med andra goda exempel och strategier framkom på en av fyra konferensdagar som Geoforum och BIM Alliance genomfört om smart planering och byggande. Här fick deltagarna höra och se det mest aktuella samt goda exempel på hur ökad kvalitet, effektivitet och hållbarhet nås med nya digitala arbetssätt och ny affärslogik i samhällsbyggnadssektorn.

OFFENTLIGA AFFÄRER rapporterade i förväg om konferensdagarna:

Årets konferens startade i Stockholm den 20 september. Därefter kördes programmet helt digitalt, uppdelat på ytterligare tre tillfällen: 28 september, 4 oktober och 11 oktober.

För att inskärpa bakgrunden med klimatkrisen och IPCC:s senaste larmrapport inleddes konferensdagen den 28/9 med ett klipp med Johan Rockström från WWF:s och TV4:s gala ”En kväll för vår planet”. Detta satte i hög grad tonen för dagens övriga inlägg där Boverket, Naturvårdsverket, Kungsbacka kommun och många fler medverkade

OFFENTLIGA AFFÄRER fick tillgång till en fri länk för att ta del av konferensen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *