De representerar Sverige i VM för kocklandslag
2014 vann Fazer Culinary Team Sweden guld i storköksklassen i VM för kocklandslag. Nu ställer laget åter in siktet på guld. Under VM i Luxemburg i november 2018 är temat ”Against Food Waste” och uppgiften är att på fem timmar tillaga en trerättersmeny för 150 personer. Den får bara kosta fem euro per person.
Fazer Culinary Team Sweden kommer att representera Sverige i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 och har nått stora framgångar i internationella tävlingssammanhang. Laget är regerande världsmästare i storköksklassen från Culinary World Cup 2014 och placerade sig på en andraplats i Culinary Olympics 2016. Nu tar laget sikte på Culinary World Cup 2018 och, som ett sätt att träna inför tävlingen, kommer laget att gästspela på ett tjugotal av Fazers restauranger runt om i Sverige.
”Överlyckliga”
– Vi ser otroligt mycket fram emot att tävla igen och blev överlyckliga när vi fick reda på att årets tema är Against Food Waste. Som kockar och matinspiratörer på Fazer har vi jobbat dagligen under många år med att klura ut sätt för att minimera matsvinnet. Temat spelar oss direkt i händerna, säger Dan Assarsson, lagkapten Fazer Culinary Team Sweden.
Tävlingsmeny
Tävlingen äger rum under mässan Expogast i Luxemburg den 23–29 november 2018. Deltagande lag ska konceptualisera, planera, organisera och förverkliga en trerättersmeny på temat Against Food Waste. Tävlingsmenyn består av en soppa, tre varmrätter; val av kött eller fisk och en vegetarisk varmrätt, en salladsbuffé samt en dessert. Lagen ska tillaga lunch åt 150 personer till en kostnad av fem euro per person.
Det svenska teamet
Fazer Culinary Team Sweden består av Dan Assarsson, Adam Hallberg, Daniel Lund, Marcus Ludvigsson, Patrik Sättgren och Susanne Strandqvist. Niclas Melin är lagets coach, Kurt Weid är mentor och Juanita Conway är projektledare. Läs mer om Fazer Culinary Team på www.fazer.se.