Uppskattad kursledare

Brandmannen Lasse Gustavson är en uppskattad kursledare i Hexanova Academys utbildning ”Att leda utan att vara chef”.
– Han är väldigt omtyckt och får alltid väldigt höga betyg, säger utbildningsansvariga Sandra Johannesson och berättar att det kommer ett flertal utbildningstillfällen under 2017.
Brandmannen Lasse blev brännskadad vid en utryckning för över 35 år sedan. Men han vände sin situation till något positivt och är i dag en av Sveriges mest anlitade föreläsare. Nu medverkar han även i Hexanova Academys kursutbud.
OFFENTLIGA AFFÄRER fick en pratstund med Lasse Gustavson och hela intervjun publiceras i nr 5 / 2016.
Vad tycker du om att vara kursledare. I vanliga fall håller du mest föreläsningar, eller hur?
– Ja, just därför gillar jag att medverka som kursledare. Att få hålla längre kurser ger en djupare kontakt med deltagarna och ökade insikter i de problem som ledare och anställda ställs inför. Det handlar om hur vi reflekterar och kommunicerar med varandra.
Enligt Lasse Gustavson finns det tusen olika teorier kring ledarskap, men tre nyckelfrågor återkommer hos de anställda, medvetet eller omedvetet: 1) Gillar jag min ledare? 2)Kan jag lita på min ledare? 3)Kan min ledare hjälpa mig om jag kör fast?
– Dessa tre frågor kan även användas av mig som ledare att reflektera över, påpekar Lasse Gustavson.
Facebook backade
Nyligen hamnade strålkastarljuset på Lasse Gustavson efter en händelse på Facebook som fick stor spridning. När en vän skulle gratta honom på födelsedagen med text och bild plockades bilden bort. Den ansågs stötande. Lasse Gustavson fick ett enormt stöd på sociala medier och Facebook backade och bad om ursäkt.
– Det är friskt att se så många människor som reagerar, sade Lasse Gustavson till Aftonbladet efteråt.
– När jag var 24 år hade jag nog tagit illa vid mig och känt mig kränkt och ledsen för att bilder på mig ansetts vara fel och stötande. Man är mer osäker och känslig som nyskadad, nu har jag levt så länge med mina brännskador, säger Lasse Gustavson.
Lasse Gustavson har också varit med i framgångspodden som också den fått stor spridning. Kan lyssnas på via länken: https://www.acast.com/framgangspodden/88.lassebrandmannengustavson-short

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *