En musiker med leverantörsfokus

Både att göra musik och bygga trygga relationer med ramavtalsleverantörer kräver ordentligt gehör. Ted Stalte, ansvarig för leverantörsrelationer på SKL Kommentus Inköpscentral arbetar till vardags för att ta tillvara leverantörernas perspektiv i ramavtalsarbetet, men på fritiden är han musiker som både skriver och spelar in egen musik.

Det Ted Stalte, ansvarig leverantörsrelationer på SKL Kommentus Inköpscentral, tycker är allra roligast med sitt arbete är alla konstruktiva och glada människor han träffar. Den största utmaningen är dock att de är så många att det ibland är svårt att hinna med. Hans huvudsakliga uppdrag är att säkerställa att SKL Kommentus Inköpscentral för dialog med befintliga och potentiella leverantörer på inköpscentralens ramavtal för att ta vara på deras kunskap och synpunkter på hur ramavtalen kan göras ännu vassare.

– Det finns mycket att göra inom det här området. Att prioritera rätt utifrån de resurser jag har är därför utmanande, särskilt som min tjänst är ny och formas under resans gång, säger Ted.

”Musik är underbart för själen”

Något som hjälper honom att prestera på topp på arbetet är stunderna hemma i studion när han spelar musik. Ända sedan han som tioåring plockade upp en tvåsträngad gitarr och lärde sig Knockin On Heaven’s Door har musiken varit en viktig del av livet.
– Musik är underbart för själen. Det är avkopplande, stimulerande och utvecklande, förklarar Ted.

Han spelar gitarr och piano, sjunger och skriver egen musik som han även spelar in.
– Men inget är släppt ännu, det kommer, säger Ted.

Vad är bästa musikminnet?

– När jag spelade Back for Good för en av Take Thats medlemmar på en krog i Chicago 2007. Jag var där och åt och de hade en flygel som jag fick lov att spela på. Efter ett tag kom en servitris och sa att en bandmedlem i Take That var där och tyckte att jag skulle spela någon av deras sånger. Så då gjorde jag det – det var kul.

En egenskap som Ted tycker är nödvändig både när han gör musik och träffar leverantörer i arbetet är att ha bra gehör.

– I musiken måste man uppfatta de små nyanserna och det gäller även i mötet med leverantörerna. De vill samverka och prata med oss och då är det viktigt att vara en bra lyssnare för att kunna föra vidare deras röster in i ramavtalsarbetet, avslutar Ted.