Höstens stora mötesplats tar form

Nu klarnar det alltmer kring vad som kommer att hända på 2024 års upplaga av Mötesplats Offentliga Affärer 25-26 september på Nacka strand. Att Frida Boisen blir årets moderator är spikat.

Frida Boisen, årets moderator, i spetsen för programrådet 2024, som träffades den sista januari för att påbörja arbetet med Mötesplats Offentliga Affärer i september.

Den 31 januari träffades programrådet för höstens mötesplats. I programrådet ingår företrädare för tunga aktörer som medverkar på konferensen i olika roller; talare, utställare, debattörer, juristbyråer och andra experter liksom myndigheter och politiker.

Ett antal talare är redan klara, mer information kommer att presenteras här framöver. Programrådet hoppas bland andra kunna presentera justitieminister Gunnar Strömmer som en av talarna. Man uppmanar också enskilda och organisationer att tipsa om bra programpunkter, föreläsare, etc. inför höstens konferens.

– Om du söker nya kunskaper och inspiration inom de viktigaste områden som berör offentliga affärer  kan vi redan nu utlova er norra Europas vassaste konferensprogram, så säkra era platser redan idag, säger Hexanovas vd och grundare, Urban Nilsson, på LinkedIn, direkt efter programrådets möte i Stockholm. 

AI, Nato och säkerhet

Urban Nilsson fortsätter:
– Bland mycket annat får du ta del av:
– Hur du kommer du att påverkas av AI samt hur du redan idag kan använda AI i ditt arbete.
– Hur ett medlemskap i NATO kommer påverka ditt arbete.
– Hur du kan och bör agera för att hindra välfärdsbrott och mindre lämpliga aktörer på den offentliga marknaden utan att konkurrensen sätts ur spel.
Best practice, lär av de framgångsrikaste exemplen direkt av kollegor och experter, samt mycket, mycket annat.
Programmet kommer att presenteras i sin helhet under mars/april 2024. Läs mer här.

Heltäckande mötesplats

Arrangören, Hexanova i samarbete med Offentliga Affärer, framhåller att Mötesplats Offentliga Affärer är ”en heltäckande mötesplats, konferens och mässa för upphandlare och inköpare inom offentlig sektor”. Här samlas besökarna för att nätverka, inspireras och utbyta erfarenheter. Konferensen erbjuder föreläsningar, workshops och paneldebatter med de senaste nyheterna direkt från politiska tungviktare, myndigheter och experter. 

Konferensen vill stödja och effektivisera processer och utveckling. Här får deltagaren inspiration som kan användas för att hitta nya arbetssätt, heter det på webbplatsen.

Priset Handslaget delas ut

I samband med Mötesplats Offentliga Affärer delas priset ”Handslaget” ut till årets främsta offentliga upphandling. Vinnarna av Handslaget 2023 blev Martina Skog och Sara Wedne,
upphandlare i Huddinge kommun. Vilka vill Upphandlarsverige se som årets pristagare? Varför inte börja nominera dina favoriter redan nu?

Martina Skog och Sara Wedne.

Priset tillfaller den eller de som genomfört, alternativt medverkat till, en synnerligen god affär/upphandling inom offentlig förvaltning. Priset kan även tillfalla en eller flera personer som genom engagemang och skicklighet arbetat med att utveckla upphandlingsfunktionen genom att, till exempel, kompetenssäkra organisationen, stimulerat till nytänkande eller bidragit till en sund utveckling inom offentlig upphandling.

I juryns motivering hette det att ”Martina Skog och Sara Wedne har, i en stor och viktig upphandling av skyddat boende, genom dialog och ett intensivt fotarbete, lyckats stimulera ett stort antal idéburna aktörer att lämna anbud i konkurrens med kommersiella aktörer.”

Följ programrådets arbete med Mötesplats Offentliga Affärer 2024 här och på LinkedIn.