Nu är våren 2015 här!

– Jo, det är sant. I alla fall rent meteorologiskt.

Vintertiden är strax över och vi går definitivt mot ljusare tider och varmare dagar. Tiden är också inne för många spännande möten där våra val och medverkan på olika sätt styr hur vi kommer att arbeta i framtiden.

SKLs Valkongress, som hölls den 24 mars, och där den politiska ledningen för SKL valdes för valperioden inledde vårens möten. Här valdes bl a styrelseledamöter till styrelsen för SKL Kommentus AB. Det blev några nya ledamöter som, tillsammans med några erfarna, nu tar vid under tidigare vice ordförande Peter Roslund, nu styrelseordförande.

Följande ingår nu i styrelsen för SKL Kommentus AB;

  • Peter Roslund, Piteå kommun, ordförande
  • Anna Fransson, Landstinget Kronoberg
  • Lena Dahl, Sveriges Kommuner och Landsting
  • Barbro Naroskyin, Landstinget Östergötland
  • Roger Tiefensee, Flens kommun
  • Anders Wilander, Tranås kommun

För den gamla och nya styrelsen blir vår Årsstämma den 22 april startskottet för en fortsatt spännande utveckling för bolagets verksamhet. Det blir Thomas Idermarks sista stämma som VD. Eftermiddagens två seminariepass inleds av SKLs nye ordförande Lena Micko, där hon kommer att utveckla betydelsen av ägandet av SKL Kommentus och vilka områden hon ser som fortsatt viktiga för vår verksamhet.

Därefter följer två seminarier som tar upp Civilsamhällesutredningen med särskilde utredaren Dan Ericsson och Överprövningsutredningen med utredaren Christer Sjödin. Två mycket aktuella och politiskt intressanta utredningar där vi får en presentation av förslag och en summering av de samtal som olika intressenter framfört. Och under ordet är fritt har du möjlighet att ställa utredarna till svars för sina förslag.

På temat intressanta mötesplatser medverkar vi under april vid både SOI-konferensen i Helsingborg den 20-22 april och vid HR NU den 22-23 april i Kista, Stockholm. SOI behöver ingen särskild presentation utan är som alltid vår gemensamma tummelplats för Sveriges upphandlare och alla leverantörer som vill lära känna oss och våra hjärtefrågor bättre.

När det kommer till HR NU så är det första gången vi medverkar som huvudsponsor vid den typen av större HR-event. Här träffas personer med ansvar inom HR inom offentlig sektor för att lyssna och ta del av intressanta föredrag, seminarier och paneldiskussioner. Vi arrangerar ett särskilt lunchseminarium den första dagen, 22 april, där Mats Wistrandh, HR-strateg i Västerås stad, beskriver arbetet med kompetensförsörjning i kommunal verksamhet. Vid sidan om honom medverkar Caroline Olsson, sektionschef för Arbetslivssektionen vid SKL, och ger sin syn på värdet av strategisk kompetensförsörjning. Här kan du läsa mer om HR NU och vår medverkan.

Längre ned i månadens ”SKL Kommentus Just Nu” kan du läsa några korta rapporter från arrangemang som vi deltagit i sedan förra numret. Den AW vi höll på temat överprövningsutredningen blev helt klart en succé och gav mersmak. Vi kommer att starta upp höstens arbete med ytterligare en AW där temat åter kommer att koppla till upphandlingsjuridik och denna gång med några praktiska rättstillämpningar och hur ”det kunde bli så”. Vi återkommer med tid och plats i nästa nummer av vårt nyhetsbrev.

Som sagt, nu byter natt och dag plats och ljuset tar över. Det är värt att fira!

Trevlig påsk!