Alliansen i SLL vill upphandla nytt akutsjuhus

En upphandling av ytterligare ett akutsjukhus i Stockholms län ska börja förberedas för genomförande under nästa mandatperiod. ”Det gynnar både patienter och personal”, uppger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd.
Den största om- och tillbyggnaden någonsin i stockholmarnas hälso- och sjukvård planeras av Stockholms läns landsting, SLL. De rekordstora investeringarna kommer att märkas fysiskt – i nya eller upprustade sjukvårdslokaler som ger patienterna högre säkerhet och bättre arbetsmiljö, heter det på landstinget webbplats.
Anna Starbrink klar
Mellan år 2010 och 2020 beräknas befolkningen i Stockholms län öka med 350 000 personer. För att möta framtidens vårdbehov genomför landstinget därför en satsning på totalt 42 miljarder kronor vilken ska resultera i mer vård, bättre lokaler och nya arbetsmetoder.
I en artikel i Dagens Samhälle (10/8 2016) skriver sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) att modern sjukvård främst handlar om annat än lokaler. Förändringar i vårdens organisation och arbetssätt är det viktigaste ombyggnadsarbetet. Som en del i de förändringarna kommer Alliansen att förbereda upphandlingen av ytterligare ett akutsjukhus, förklarar hon.
”Ett akutsjukhus i privat regi är inget mål i sig. Målet är alltid den bästa möjliga vården för patienterna. För patienten som behöver vård spelar det nog mindre roll vem som driver sjukhuset – det viktiga är att få rätt vård, i tid, och helst i en trevlig miljö där också personalen trivs. Vi vill ta hjälp av fler vårdgivare som kan få vårdens resurser att räcka till fler patienter. Och vi ser gärna att landstinget får ännu mer konkurrens som arbetsgivare”, skriver Anna Starbrink.
Om SLL
Stockholms läns landsting är en av Sveriges största arbetsgivare med cirka 43 000 medarbetare. En stor majoritet, cirka 41 000, arbetar inom vården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *