Anders Tegnells lärdomar av krisen

Anders Tegnell, statsepidemiolog och ständigt i centrum under Coronapandemin i Sverige, är en av de medverkande på Trygg & Säker i Malmö 24-25 november 2020.

När världen drabbas av en omfattande samhällskris sätts allt på sin spets, samverkan och att hitta nya arbetssätt blir då en essentiell uppgift hos alla. Hur ser vi till att landets kommuner och regioner samverkar för att uppnå bästa effekt?

Vilka lärdomar och erfarenheter tar vi med oss? Hur kan vi förbereda oss ännu bättre för nästa samhällskris? Ta del av statsepidemiolog Anders Tegnells lärdomar från Coronapandemin. Så skriver arrangören Hexanova i samarbete med OFFENTLIGA AFFÄRER i inbjudan till arrangemanget i Malmö.

Tände till i radion
Anders Tegnell tände till i Söndagsintervjun i P1 när han nyligen (22/5 2020) fick frågor om den svenska Coronastrategin. Statsepidemiologen tog själv upp de kritiker som antyder att Folkhälsomyndigheten ”räknat med att äldre ska dö”.
– Det är absolut inte sant, sa han.

Från anonym till världskändis
Anders Tegnell, bördig från Uppsala, är en svensk läkare och ämbetsman som sedan 2013 är statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten. Från en anonym vardag som Sveriges statsepidemiolog har han gått till att bli en världskändis. ”I månader har Anders Tegnell försvarat den unika svenska Coronastrategin. Vad har format människan som står emot en hel värld?” Så formulerade sig Sveriges Radio inför intervjun nyligen.

 

One thought on “Anders Tegnells lärdomar av krisen

 1. Har ingen kommentar till Coronakrisen, endast att Anders Tegnell har en loj inställning till hur man förebygger smitta. Vore ju lämpligt med munskydd på tåg och bussar samt butiker. Förstår inte att hela baletten på hälsomyndigheten står uppradade i tv, när det är endast en person som ska tala, samt den eviga kaffemuggen som Tegnell måste ha med sig när han talar om hur många som miste livet. Han verkar rätt så nonchalant och envist håller fast vid sina principer.

  Här kommer en annan viktig sak som ni bör fästa uppmärksamhet på som allmänheten och mäklare knappast har en aning om, det gäller märkliga regler och föråldrade lagar från 1984 inom Lantmäteriet/Lagfart:
  När det gäller husförsäljning kan det uppstår problem som tyvärr enligt statistiken hittills drabbade ca.120 personer som sålde sin fastighet på bostadsmarknaden i Sverige! Köparen har inte erlagd full likvid till säljaren och kan trots detta ansöka och beviljas lagfart innan säljaren informerats. Säljaren kan då inte få tillbaka sin lagfart med mindre än genom en process via tingsrätten. En ytterligare förvånande omständighet är att säljaren kan anmodas att betala lagfarten om köparen inte betalat, oavsett om köpeskillingen är till fullo betald eller bara delvis erlagd.
  Lagen som är från 1984 säger att säljaren ska erlägga lagfartsavgiften solidariskt för köparen, även om denne inte fullföljd sitt betalningsansvar. Återigen måste säljaren processa om sina rättigheter i tingsrätten. Denna lag, som så många andra lagar i detta förlovade land, har inte följd med sin tid då kriminaliteten numera är utbredd och alltid är det den som är rättskaffen som får bita i det syra äpplet. Staten klarar sig i alla lägen och visar sig oftast står på de skyldigas/kriminellas sida. Som säljare av en fastighet blir man då belagd med en s.k. statsskuld, som kan drivas in via kronofogden om man inte erlägger lagfartsavgiften för den suspekte köparen.
  Detta borde hamna på er agenda rätt så omgående. Talade med flertalet advokater som tycker att lagen från 1984 är en skam, men advokater och tingsrätten tjänar ju pengar på den, så någon kritik från det hållet är inte att vänta sig. Själv förlorade jag 100000,- i en sådan process nyligen.
  Ja, landet är verkligen fantastiskt!
  Med vänlig hälsning
  R.M Löfvenhamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.