Årets Offentliga Chef och Årets Nyskapande Chef utsedd

Varje år under konferensen Offentlig Chef, mötesplatsen för landets offentliga chefer, delas priset ut till den ledare som bäst motsvarar de vinnande kriterierna. Nytt för i år var att det fanns två kategorier, Årets offentliga chef och Årets nyskapande chef.
Vinnare av Årets Offentliga Chef blev Carl-Martin Lanér, Kommunchef, Karlskrona kommun!

Carl-Martin Lanér på scen tillsammans med moderator Anna Bellman. Foto: Patrik Koc Strömberg

– Det var otippat, jag blev tagen på sängen, det var ju många andra duktiga chefer som nominerats, sa vinnaren av Årets Offentliga Chef 2017 när han mottagit utmärkelsen inför 300 bankettgäster i Rikssalen på Uppsala slott.
Från scenen skojade Carl-Martin också med att han var ensam man bland alla de nominerade till priset.
– Kanske var det en jämställdhetsfråga… log han och lockade publiken till skratt.
Efteråt förklarade han för OFFENTLIGA AFFÄRER:
– Skämt åsido, jag är imponerad av mina medarbetare, de har haft tuffa utmaningar och de är skälet till att jag står här. Olikheterna är vår styrka!
Nomieringstext: Carl-Martin är kommunchef i Karlskrona sedan två år. Under denna tid har han på ett tydligt sätt effektiviserat och kortat beslutsvägarna inom organisationen. Genom engagemang och ett lyssnande förhållningssätt har han fått både chefer och organisationen att gå åt samma håll. Att alltid slutföra och följa upp olika projekt är ett signum för Carl-Martin vilket även har smittat av sig på hela kommunorganisationen.
Årets Nyskapande Chef blev Christin Tjärnheden, Utvecklingschef, Enköpings kommun
Christin Tjärnheden tar emot priset Årets Nyskapande Chef. Foto: Patrik Koc Strömberg

– Jag är så glad! Enköping är så på gång och vi är ett fantastiskt team som ligger bakom detta, säger en glädjestrålande Christin till OFFENTLIGA AFFÄRER efter att precis ha mottagit sin utmärkelse.
När OFFENTLIGA AFFÄRER efteråt träffar henne är hon ännu lätt skakad av att ha vunnit bland en skara nominerade som alla uträttat stordåd inom sina respektive områden. Leendet är kvar länge efteråt och hon bär sin blombukett och sitt pris med stolthet.
 Vad säger du om att tilldelas ett pris som delas ut för första gången?
– Att få ett pris för nyskapande är fantastiskt och oerhört inspirerande. Jag hoppas att det kan bidra till förändringar och förbättringar och att Enköping ska synas ännu mer!
Nomineringstext
Christin är en chef som brinner för samverkan på alla plan. Hon är en ledare med empati, en god lyssnare och en kreativ problemlösare. Att få sina medarbetare att känna sig sedda, bekräftade och bli tagna på allvar är några ingredienser som gör Christins chefskap framgångsrikt.  Med hennes fokus på att tydliggöra olika avdelningars gränssnitt har hon fått ett antal avdelningar att ”kroka arm” med varandra vilket resulterat i många goda samarbetsexempel.
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.