Årets ”Superkommuner” utsedda

Nacka, Halmstad och Varberg är Årets superkommuner 2018. I alla fall enligt SKL-ägda tidningen Dagens Samhälle som nyligen delade ut utmärkelsen på Stora Samhällsgalan.
I samband med galan lanserades även Dagens Samhälles nya databastjänst Kommunbarometern.
Nacka utsågs till ”Årets storstadskommun”, Halmstad blir ”Årets superkommun bland städerna” och Varberg är ”Årets småstads- och landsbygdskommun”.

Fjärde gången
Det är fjärde gången som tidningen korar tre superkommuner. Värderingen bygger denna gång på en större djupdykning i statistiken än tidigare. Tidningen skriver: ”Men även om mängden data som nagelfarits och analyserats har ökat markant i årets upplaga av tävlingen, är grundfrågan densamma sedan starten. Vilka kommuner lyckas exceptionellt väl och står särskilt starka inför framtiden?”
– Vi tittar på hur kommunerna har presterat historiskt inom viktiga områden och mäter också deras styrka genom ett antal framtidsfaktorer. Ambitionen är att identifiera spännande exempel på hur man framgångsrikt kan driva kommun. Det tycker vi att vi har lyckats med även 2018, säger Anna Sönne, vice vd och redaktionschef på Dagens Samhälle.
Läs mer på Dagens Samhälles webbplats:
https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/har-ar-arets-superkommuner-2018-22166
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *