Backar inte om lagförslag

Regeringen backar inte trots Sverigedemokraternas besked att partiet vill fälla förslaget om nya tuffare regler för offentliga upphandlingar. LO kallar i dag lagförslaget för en rättvisereform.
Det rapporterar Dagens Industri.
– Vi tar inte tillbaka vårt förslag som är balanserat och väl genomarbetat. Det handlar om en stor och principiellt mycket viktig reform, säger Ardalan Shekarabi  till tidningen.
Eftersom även Allianspartierna är emot blir det svårt för civilminister Ardalan Shekarabi och regeringen att få majoritet i riksdagen för förslaget. Näringslivet däremot jublar över att regeringen riskerar förlust i denna fråga.
Beroende av SD
Som OFFENTLIGA AFFÄRER tidigare rapporterat svängde Sverigedemokraterna (SD) i sin inställning och deklarerade att de inte tänker stödja lagförslaget i riksdagen. Detta orsakade sura kommentarer från Socialdemokraterna som gjort sig beroende av SD:s stöd för att kunna få igenom de hårdare sociala kraven i offentlig upphandling. Civilministern kallade SD:s ändrade inställning för en ”krigsförklaring mot svenska löntagare”, enligt Sveriges Radio.
Berit Müllerström, LOs andre vice ordförande, säger i dag (19 september 2016) i tidningen Arbetet att Nya upphandlingslagen är en rättvisereform. ”Svenskt Näringsliv verkar helt ha missförstått regeringens förslag till ny upphandlingslagstiftning. Förslaget är inte något hot mot vår partsmodell. Den är tvärtom en välkommen rättvisereform som stärker den svenska modellen, de seriösa företagen och deras anställda”, skriver LO-kvinnan i en replik till Svenskt Näringsliv som tidigare framfört hård kritik mot lagförslaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *