Bjöd anbudsgivare på hockeyfest

Skellefteå Kraft har vid ett flertal tillfällen bjudit offentliga företrädare på hockeymatcher och mat och dryck. En fest i logen på arenan i Skellefteå hölls med en anbudsgivare – under pågående upphandling.
Det rapporterar Inköpsrådet och SVT Västerbotten. Det handlade inte om dialog utan skedde under pågående upphandling och den sista dagen då det kunde ställas frågor kring den. Upphandlingen sägs vara värd sex till sju miljoner kronor.
Tidningen Norran upptäckte det hela via bilder på Instagram. I mejl till tidningen erkänner Anders Pettersson, vd för Skellefteå Kraft Fibernät, att man bjudit ”genomförandepersonal och deras arbetsledare” i företag som man har avtal med. Han förutsätter att det inte förekommit något informationsutbyte beträffande upphandlingar vid tillfället.
Hans Kreisel, vd och koncernchef för Skellefteå Kraft, kommenterar logeaktiviteterna enligt Inköpsrådet med att ett affärsdrivet företag verksamt på en konkurrensutsatt marknad behöver utveckla relationerna med övrigt näringsliv. Han tillstår dock rutinbrister kring representationen och säger att rutinerna har förändrats så att syftet med representationen och vilka som deltagit tydligare ska framgå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *