”Dags för gårdsförsäljning nu!”

För ett år sedan beslutade en majoritet i riksdagen om gårdsförsäljning av öl och vin. Regeringen har agerat nästan imponerande långsamt sedan beslutet togs, för ingenting har hänt.
Det konstaterar ett antal debattörer med riksdagsledamoten Ulrika Heindorff (M) i spetsen (bilden). Artikeln är publicerad i Dagens Samhälle 2019-05-02.
Den 2 maj 2019 anordnas därför ett seminarium i riksdagen för att sätta tryck i frågan. Riksdagen har redan fattat de beslut som behövs. Nu väntar vi bara på regeringen, skriver debattörerna.
De pekar på att det (med några få undantag) är småföretag och småföretagare som driver vingårdar och bryggerier.
Många småföretag
– I det avseendet ser strukturen likadan ut som i de flesta andra branscher, några stora företag men framför allt väldigt många småföretag. Och det är bland småföretagen som jobben växer fram. Fyra jobb av fem skapas i småföretag, menar debattörerna.
I artikeln noteras också att branschen växer så det knakar. 147 företag som producerar alkoholhaltiga drycker har startat senaste året.
Bidrar till fler jobb
– Gårdsförsäljning skulle bidra till fler jobb och växande företag på landsbygden. Möjligheten att få kunna sälja sina egna produkter över disk skulle utveckla våra företag och ge dem bättre förutsättningar att växa, slår de fast till sist.
Övriga undertecknare: Anna Jähnke, regionråd (M), Joacim Sjövall, Föreningen Svenskt Vin, Ulrik Jönsson, Skånes Dryckesproducenter, Jakob Thomsgård, Skånes Dryckesproducenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.