Ett säkert arrangemang

Hur arbetar arrangörerna för att garantera säkerheten i samband med Eurovision song contest som håller på Malmö Arena den 13-18 maj?

Den 13-18 maj hålls Eurovision Song Contest 2013 i Malmö Arena. Malmö stad är värd för tillställningen tillsammans med SVT, Region Skåne och Malmö arena. Arrangörerna satsar på att göra evenemanget unikt.

”Hela Malmö ska vara en spelplats för Eurovision. Ambitionen är att bygga upp festplatser runt om i hela Malmö. Torg, hotell, restauranger och butiker ska alla engageras i årets största fest”, skriver Malmö stad i ett pressmeddelande.

Finalen följs av cirka 125 miljoner tv-tittare runtom i hela Europa och staden hoppas inbringa cirka 150-200 miljoner kronor i intäkter från besökarna som väntas bli bortåt 100 000. Utöver det kommer mellan 2 000-3 000 journalister och bara artisterna och deras följen uppgår till 1 260 personer. Arrangörerna efterfrågar volontärer – minst 400 personer kommer att behövas.

Polisförstärkning
Hos Skånepolisen pågår underrättelsearbetet inför evenemanget. Polisen har också begärt extra resursförstärkning från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Liknande förstärkning har tidigare kallats in i samband EU-toppmöten, klimatmötet i Köpenhamn och kronprinsessan Victorias bröllop, tillfällen när det kan finnas en hotbild. Dessutom har man flyttat en fotbollsmatch, Skånederbyt mellan Malmö och Helsingborg skjuts fram en dryg vecka.

Mer om hur Malmö stad arbetar för att garantera säkerheten kring arrangemanget får man veta på konferensen OffSÄK den 11-12 april i Malmö. Temat för konferensen är evenemangssäkerhet och krishantering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *