Fasta rutiner ger lite extra

Flexibiliteten på Hilton Slussen är stor, konferenserna anpassas i detalj till kundernas önskemål. Här samsas styrelseproffsen med förskolepedagoger på väg till dagens möten.

Hilton Slussen är beläget med en av Stockholms allra vackraste panoramautsikter. Oavsett årstid är vattnet och stadslinjen hänförande. Vid Slussen möts Mälaren och Saltsjön och däremellan syns stadens historiska kärna – Gamla Stan.

Hotellet och konferensanläggningen erbjuder en särskild atmosfär. Många internationella gäster skapar en global närvaro och en stor blandning av konferensgäster ger en avslappnad miljö. Förskolepedagoger samsas med styrelseproffs på väg till och från dagens möten.

– Vi har stor spridning på konferensbokningarna, berättar Peter Eriksson, hotelldirektör på Hilton Slussen. Det är mycket dagkonferenser, från de stora närliggande företagen och myndigheterna. Ambassaderna bokar sig ofta hos oss, och vi tar även emot stora konferensgrupper från utlandet.

Just nu renoveras alla möteslokaler och arbetet fortsätter i sommar. Nya golv, nymålat och ny AV-teknik väntar, liksom en ombyggnation av restaurangen och baren.
– Lokalerna var inte slitna men underhållet var ändå tvunget. Konferensen är en viktig del av vår verksamhet och vi vill erbjuda en modern anläggning i framkant, säger Peter Eriksson.

Hilton Slussen har 17 möteslokaler och ett auditorium för 285 personer. Samtliga lokaler har dagsljus.
– Vi kan erbjuda något unikt i Stockholms konferensvärld, en scen med fast biosittning för 216 personer med bra teknisk utrustning, bland annat för direkttolkning vid internationella konferenser.

På scenen arrangeras ibland demonstrationer och visningar. För en tid sedan hölls ett frisörevent i auditoriet. Utanför möteslokalerna finns det utrymme för utställare.

Hotellkedjan Hilton finns som bekant över hela världen och man har arbetat fram ett konferenskoncept kallat Hilton Meetings. Ledordet är problemfritt – allt ska fungera när konferensen väl startar.
– För arrangören kan en konferens vara ett stressmoment. Med våra fasta rutiner och väl genomarbetade upplägg kan vi vara flexibla och snabbt anpassa oss till nya förutsättningar. Det gör att vi kan leverera en bra konferenslösning oavsett storlek, från fem personer till 300.

Läget mitt i storstaden ger en känsla av att saker händer runt omkring. Samtidigt är miljön avkopplande inne i lokalerna.
– Vi får höra att hotellet har en personlig atmosfär och det försöker vi förmedla även på mötessidan. En personlig värd är ständigt tillgänglig under konferensen.

Köket håller hög klass och är tillgänglig dygnet runt. På sommaren finns en populär uteservering. Maten är olika viktig för olika kunder. Vissa vill att det ska gå fort så att man håller tidsschemat medan andra gärna lägger både tid och pengar på maten.
– Köket håller hög kvalitet och vi satsar på ekologisk mat och vår verksamhet är Svanenmärkt. Vi har ett varumärke att leva upp till, men vi är flexibla även här. Vi har också ordnat korv med bröd, eller våffelbuffé för den som vill ha det.

För de lite mer spektakulära arrangemangen bjuds chefskocken in till planeringsarbetet.
– Vi har bland annat ordnat indisk Diwali, mexikanska specialiteter eller flyttat hela tillagningen utomhus och grillat. Det gör vi även på vintern, med värmeaggregat och renskinn.

Det finns inga fasta aktivitetspaket.
– Vi kan erbjuda allt, det viktiga är att få fram syftet med mötet. Vill man ha något extra kan till exempel vår konditor visa sina talanger som is-skulptör med motorsåg, eller en utflykt ut i skärgården. Men ofta är det små saker man vill ha, som inte tar fokus från själva mötet, kanske bara att avsluta dagen tillsammans i baren.

Peter Eriksson delar frikostigt med sig av sina erfarenheter när det gäller konferensarrangemang.
– Det viktigaste är att gå igenom vad ni vill ha ut av mötet, är syftet att leverera resultat eller att vaska fram idéer? Ta hjälp av oss och stäm av med mötesdelegaterna för att i största mån minska mängden sista-minuten ändringar. Och besök gärna konferensstället, det kan vara svårt att skaffa sig en uppfattning på avstånd.

– Många förknippar Hilton med business, men vi har många olika typer av gäster. Vårt arbete är spännande och roligt – vi gör aldrig samma sak två dagar i rad, säger Peter Eriksson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *