Förändring på riktigt

– När man förändrar så måste det ske på riktigt, det får inte bara bli Power Point-förändring. Det betonade Mikael Sjöberg, generaldirektör i Arbetsförmedlingen, när han intervjuades av TV4:s Jenny Strömstedt i OFFENTLIGA AFFÄRERS tält på måndagens förmiddag i Almedalen.
Tältet var smockfullt när först Karlöf Consulting talade om framtidens mer dynamiska och innovativa ledarskap. En mer öppen ledarstil krävs av de företag och organisationer som ska överleva i framtiden, slog man fast.
Framsynt och effektivt ledarskap på vetenskaplig grund var nästa programpunkt. Det gäller att ta tillvara medarbetarna.
Under programpunkten ”Lång väg från utskälld till hyllad – kan myndighetens förtroende återskapas?” intervjuades Mikael Sjöberg av TV4s framstående programledare. Han betonade att tillit till de stora myndigheterna är ett viktigt kitt för att hålla ihop samhällen. Här har Arbetsförmedlingen tidigare inte uppfyllt kraven, men genomför nu en förändringsresa för att kunna fullgöra sitt uppdrag i enlighet med de höga politiska intentionerna.
– För att lyckas med det måste man gilla medarbetarna, slog Mikael Sjöberg fast.
Medarrangör till programpunkten var Gaia Leadership.
Dagen inleddes med ett panelsamtal där fyra organisationer berättade om hur de bygger hållbart ledarskap. Även här betonades medarbetarnas roll och vikten av att ta ansvar för människor, miljö och anställda för att lyckas.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *