Förstärkning på stödmyndighet

Maria Bång är ny kommunikationschef på Upphandlingsmyndigheten. Hon kommer närmast från samma roll på Riksantikvarieämbetet.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att tillsammans med medarbetare och chefer fortsätta utveckla myndighetens kommunikation på Sveriges modernaste myndighet, säger Maria Bång som tillträder sin nya tjänst den 15 mars 2021.


Maria Bång. Foto: Henrik Löwenhamn, CCBy.

Maria drivs av att utveckla synen på kommunikation och det värde och den samhällsnytta som den ska bidra till. När hon läste rekryteringsannonsen var det därför mycket som stämde.

”Tillitsfullt ledarskap”
– Det utforskande, utvecklingsorienterade och tillitsfulla ledarskapet som finns på myndigheten, en modern kommunikationsfunktion, med olika spetskompetenser, som är en strategisk och integrerad del av kärnverksamheten och där tjänstedesign som metod är central. Och inte minst ett uppdrag som bottnar i samhällsnytta och hållbarhet.

Direkt från gymet
OFFENTLIGA AFFÄRER fick en pratstund med Maria Bång.
– Jag kommer precis från gymet, säger hon och berättar att hon är journalist i botten med en bred och brokig bakgrund.

Hon avslöjar att hon gärna ägnar sig åt musik och skrivande och att låtskrivandet har tagit henne till olika platser runt om i världen, bland annat Nashville. Independent och country är hennes genrer.

Hur mycket har du haft med upphandlingsområdet att göra?
– Det är helt nytt för mig, erkänner Maria utan omsvep och tillägger att hon gillar att lära nytt och tränga in i nya områden. Svensk förvaltningskultur är hon väl förtrogen med, i och med jobb på bl.a. regeringskansliet som biträdande kommunikationschef på Socialdepartementet.

Inger Ek, generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten, säger i ett uttalande:
– Kommunikation är helt avgörande för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Maria har rätt bakgrund och inställning för att fortsätta att utveckla myndighetens kommunikation.

Inger Ek, generaldirektör.

– Maria har en bred bakgrund inom ledarskap, kommunikation, press och PR. Hon har arbetat i statlig förvaltning de senaste åren. Förutom nu senast på Riksantikvarieämbetet även på Jämställdhetsmyndigheten och på Regeringskansliet.

Värdefulla erfarenheter
Maria Bång menar att detta har gett henne värdefulla erfarenheter.
– Att verka i olika organisationer bidrar till att tydliggöra vad som viktigt i det man själv vill bidra med. För mig är ledarskapet centralt, liksom att ha kul på jobbet. När man trivs och känner sig trygg skapas goda förutsättningar att driva utveckling både i verksamheten, i organisationen och hos den enskilde medarbetaren.

Bilden på förstasidan: Maria Bång. Foto: Henrik Löwenhamn, CCBy.

Fakta
Upphandlingsmyndigheten
är en expertmyndighet som ger stöd och vägledning inom offentlig upphandling och statsstöd genom att förmedla kunskap, verktyg och metoder. Målet är att vara det självklara kunskapsnavet för offentliga affärer. Kommunikationsenheten på består av nio medarbetare.

 

One thought on “Förstärkning på stödmyndighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *