Fullmatat nummer ute

Du har väl inte missat den senaste utgåvan av OFFENTLIGA AFFÄRER? Lagom till helgerna kom nr 5, ett späckat nummer med massor av matnyttigt innehåll.
Låt mig särskilt nämna några av artiklarna.
Den som vill lära känna tillträdande direktören för Göteborgs stads inköp och upphandling (tidigare Upphandlingsbolaget) litet bättre bör läsa hela intervjun med honom i nr 5. Henrik beskriver sig som en visionär med intresse för förändringar och är känd som framgångsrik upphandlingschef i Helsingborg samt aktiv i styrelsen för Sveriges Offentliga Inköpare, SOI, bland annat som ordförande. Nu ser han fram emot att få börja i Göteborg. ”Det känns spännande, hedrande och lagom skrämmande”, förklarar han för OFFENTLIGA AFFÄRER och spår ökade krav på inköpare och upphandlare.
Övrigt ur innehållet i nr 5:

  • Så styr du rätt med de nya upphandlingslagarna: experterna från Advokatfirman Lindahl, Helena Rosén Andersson och Filip Malm, reder ut begreppen.
  • Varför tvekar småföretagen över att delta i med anbud i upphandling? Företagarnas Ulrica Dyrke svarar på detta i en intervju.
  • Kommunerna utsätts för bluffbolag – men det finns verktyg för att förebygga otyget och avslöja skummisarna.
  • På utbildningsfronten ligger Hexanova Academy i framkant, bland annat med kursledaren Lasse Gustavsson, den tidigare brandmannen som vände sin allvarliga brännskada till något positivt och i dag är en av Sveriges ledande föreläsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *