Grossist stöttar mjölkbönder

En av Sveriges största restauranggrossister ger 25 öre per såld liter mjölk, oavsett mejeri, till mjölkbönderna. Initiativet syftar till att lindra den akuta mjölkkrisen i Sverige och stödja den svenska mjölkproduktionen.
Det är Martin & Servera som meddelar detta till bland andra OFFENTLIGA AFFÄRER. ”Det kommer inte att betyda några prishöjningar på mjölk för Martin & Serveras kunder”, försäkrar man.
– Vi ser hur tungt krisen har slagit mot mjölkbönderna. Genom det här extra bidraget hoppas vi hjälpa mjölkbönderna ekonomiskt under en period med stora lönsamhetsproblem, säger Håkan Åkerström, VD på Martin & Servera. Den akuta mjölkkrisen har slagit hårt mot de svenska mjölkbönderna som upplever en hård prispress.
En svensk mjölkproduktion och ett starkt svenskt jordbruk är viktigt för Sverige och för Martin & Serveras kunder, skriver grossisten. Därför har företaget beslutat att 25 öre per såld liter mjölk går direkt till bönderna. Initiativet omfattar all svenskproducerad mjölk som levereras från grossisten till både privata och offentliga kunder. Åtagandet gäller mellan 1 oktober och 31 december 2015. Pengarna ska öronmärkas och gå oavkortat till de svenska mjölkbönderna, heter det. Administrationen och fördelningen av utbetalningen görs av Martin & Servera i samarbete med LRF.
– Det krävs många åtgärder för att förbättra situationen och lyfta den svenska mjölkproduktionen. Denna insats är Martin & Serveras sätt att uttrycka engagemang för de svenska mjölkbönderna, säger Håkan Åkerström. – Vi vill göra vad vi kan för att stödja de svenska bönderna i den akuta situation som har uppstått, även om det betyder en kostnad för oss som bolag. Vi erbjuder också möjligheten för våra kunder att bidra med ytterligare 25 öre per såld liter med hjälp av vår fördelningsmodell, avslutar Håkan Åkerström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *