Han är vinnaren av Handslaget 2016

Joachim Wersén från Swedavia Inköp är vinnare av OFFENTLIGA AFFÄRERS Handslaget 2016! Det blev klart på tisdagskvällens bankett på K-Märkt med deltagare från Upphandlingsdagarna.
Årets bästa upphandling utses genom Handslaget, en utmärkelse med stort genomslag över hela landet. Bakom utmärkelsen står tidningen OFFENTLIGA AFFÄRER, som fick en kort pratstund med vinnaren i tumultet.
Hur känns det? Trodde du att du kunde vara vinnaren?
– När jag började lyssna på nomineringen tänkte jag att det kunde vara jag. Fast samtidigt fanns ju ytterligare en nominerad med miljömotivering. Men när de så ropade upp mitt namn var det omtumlande. Jag känner mig otroligt stolt över att få representera Swedavia!
Vad har du fått för reaktioner?
– Väldigt positiva reaktioner från kollegor, vänner och andra som hört av sig med sms, telefonsamtal, mejl. Swedavias kommunikationsavdelning har också pratat med mig och kommer lägga ut en artikel om att vi fått priset. Jag vill också ge cred till alla övriga inblandade: miljö, koncernstrategi, jurister och andra.
Motiveringen lyder:
Vinnaren av Handslaget 2016 är ett föredöme för andra i offentlig sektor. Man har genom sin upphandling utvecklat upphandlingsförfarandet och gynnat innovation. Den skapar nytta för både den egna organisationen och för samhället i stort. Vinnaren har tagit ansvar för att deras pengar ska verka för en hållbar framtid och en bättre miljö. Upphandlingen bidrar till fortsatt goda offentliga affärer.
Joachim Wersén är kategoriansvarig strategisk inköpare på Swedavia. Han ledde den upphandling av förnyelsebart flygbränsle till Swedavias tjänsteresor som nu belönas.
Av den inskickade motiveringen framgår det att produkten är mycket begränsad idag på världsmarknaden och det krävdes omfattande analys och marknadsdialog för att hitta en affärsmodell som inte bara säkerställde inköpet utan även drev på marknaden mot storskalig produktion av denna typ av bränsle. I sitt upplägg och innehåll en världsunik upphandling med tydligt fokus på minimering av utsläpp och en mer miljömässigt hållbar framtid.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *