Hans Lind knyts till tankesmedja

Hans Lind, professor i fastighetsekonomi med många års engagemang i bostads- och byggnadsfrågor, anlitas som rådgivare för Fores nystartade bostadsprojekt.
Det rapporterar Fastighetstidningen i sitt nyhetsbrev 2017-12-11. Fores, som kallar sig den gröna liberala tankesmedjan har döpt sitt bostadsprojekt till Hitta Hem. En ny social bostadspolitik ska lyfta fram forskning och fakta och finna lösningar på bostadsbristen.

Hans Lind, som medverkade i OFFENTLIGA AFFÄRERS/Hexanovas tält i Almedalen 2017 i ett seminarium om svensk bostadsförsörjning, säger i en kommentar till Fastighetstidningen att låginkomsttagare, ungdomar, studenter och nyanlända har mycket svårt att hitta en bostad i områden med god arbetsmarknad. ”Det är skadligt för individerna, arbetsmarknaden och samhällsekonomin. Vi ska lyfta fram kunskap om hur vi kan förbättra situationen”.

Ska författa en rapport
Professorn kommer ha en rådgivande roll i projektet samt skriva en mer omfattande rapport. Projektet fokuserar på ”samhällsekonomiskt effektiva lösningar i linje med ett liberalt synsätt samt tänkbara kompromisslösningar för blocköverskridande överenskommelser.”
Fores vice vd Andreas Bergström ska leda projektet som ska pågå under minst två år. Han menar att den bostadsbrist som drabbar en rad grupper är en av Sveriges viktigaste och mest svårlösta framtidsfrågor. ”Hans Lind är den bästa tänkbara rekryteringen för det här projektet, med sin kombination av djupa kunskaper, stort kontaktnät och orädd debattlusta”, säger Andreas Bergström.
Inom ramen för projektet ska tankesmedjan ta fram studier och policydokument, arrangera seminarier och vara med i samhällsdebatten, allt för att kunna bidra till en fördjupad debatt och klokare beslut.
– Det kommer att behövas reformer inom en rad områden som skatter och bidrag, plan- och byggregler, hyressättning samt konkurrens och effektivisering i byggbranschen, avslutar Hans Lind.
Foto: Fores.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *