Heldag med fokus på akademikers arbetslöshet

Den kostar mycket och man måste kontrollera bättre. Är det vad arbetslösheten handlar om? Finns det inte något mer, ett mänskligt perspektiv? Vad är det centrala egentligen? Akademikernas a-kassa sätter fokus på arbetslösheten på dess dag den 15 maj.
När arbetslösheten varit uppe till diskussion den senaste tiden har det framför allt handlat om pengar och kontroll – hur mycket arbetslösheten kostar och hur man kommer till rätta med fusket. Det är lätt att glömma bort att bakom siffrorna och lagparagraferna finns människor som inget hellre vill än att få ett jobb och allt som kommer med det – lön, kollegor, ett sammanhang och att få vara med och bidra.
Den 15 maj anordnar Akademikernas a-kassa för andra året i rad en heldag med seminarier för att uppmärksamma de arbetslösas situation och arbetslöshetens påverkan på samhället.
”Självklart är arbetslöshetens påverkan på ekonomin väsentlig. Liksom att det finns ett fungerande kontrollsystem. Men det centrala och det som allt syftar till är ju att arbetslösa människor ska få ett jobb, och vi tycker att det glöms bort i debatten”, säger Katarina Bengtson Ekström som är kassaföreståndare på Akademikernas a-kassa.
Under temadagen deltar bland annat Anders Forslund, professor vid IFAU, Ann-Sofie Kolm, professor vid Stockholms universitet och Martin Ådahl, riksdagsledamot.
Seminarierubriker:
Hur vet man att arbetsmarknadspolitiken leder till uppsatta mål?
Ju mer resurser till Arbetsförmedlingen – desto lägre arbetslöshet
Ungdomsarbetslöshetens långsiktiga hälsoeffekter
Hur ska fler komma in på arbetsmarknaden?
A-kassa ökar risken för gymnasieavhopp
Flexicurity i Sverige – funkar det?
Vad är vinningen och hur ska det gå till?
Hela programmet finns på arbetsloshetensdag.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *