Ny upphandlingschef på SKL Kommentus

Helena Rom, idag upphandlingschef i Solna Stad, har utsetts till upphandlingschef på SKL Kommentus Inköpscentral (SKI). Hon kommer att tillträda den 1 augusti.

Pressmeddelande

– SKI är i en stark förändringsfas där grunden utgörs av de önskemål och förhoppningar kommunerna, landstingen och regionerna har på den nationella upphandlingsverksamheten.  Det är därför vi med tillfredställelse hälsar Helena välkommen med sitt breda kontaktnät och stora erfarenhet från lokalt upphandlingsarbete, säger Thomas Idermark, vd SKI.

Helena har förutom arbetet i Solna Stad även varit upphandlingsansvarig i Danderyds kommun. Dessförinnan arbetade hon på Apoteket AB som förhandlare  och Svensk Handel Region Stockholm, som förbundsjurist.  Helena har en juristexamen från Stockholms Universitet.

Förutom att Helena är verksam som Upphandlingschef, är hon styrelseledamot i SOI (Sveriges Offentliga Inköpare), samt i styrelsen för NOFI, som är Norrortskommunernas samarbetsorgan i upphandlingsfrågor.

– Helena känns som helt rätt person att vidareutveckla SKI:s upphandlingsverksamhet och fortsätta arbetet med att involvera kommuner, landsting och regioner i utformningen av verksamheten, avslutar Thomas Idermark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *